Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Aylık / Yıllık Etkinlik
AYLIK/YILLIK ETKİNLİKLER
2013 YILI GENEL ETKİNLİKLER
31 Aralık 2013 Salı

OCAK

16 Ocak 2013
Karikatür Sanatçısı Hikmet Aksoy 16-17 Ocak tarihlerinde Balıkesir’de yayınlanmakta olan Yeni Haber gazetesinin kuruluş yıldönümü kutlamalarına davet edilerek Anadolu basını ve Anadolu basınında karikatürün yeri konulu bir söyleşi yaptı.

07 Ocak 2013
Derneğimizin “Gugulumdakiler” tiyatro gurubu Ali Kemal Yılmaz ve Tamer Küçük’ün yazdığı Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği “Biz Bunu Hiç Düşünmemeiştik” oyununun prömiyerini 7 Ocak 2013 tarihinde Trabzon Devlet Tiyatrosunda yaparak sanatseverlerle buluştu. Ocak ayı programında 16 ve 26 Ocak tarihlerinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde oynandı.

Derneğimizin, senaryosunu Tamer Küçük’ün yazdığı, yönetmenliğini Levent Özenç’in yaptığı “Gan Davası” komedi kısa film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünce tescil edildi (03.12.2012-12/767) ve tescil belgesi aldı.

18 Ocak 2013
Derneğimiz, tüzüğü gereği ve sinema alanında başlattığı çalışmalar neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve aday statüsünde olan “Sinema eseri Yapımcı Belgesi” asıl statüsüne dönüştürülmüştür.


ŞUBAT

21 Şubat 2013
21-24 Şubat Tarihlerinde Ankara’da düzenlenen 7. Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri Fuarında karma karikatür sergisi açıldı.

07-20-23 Şubat 2013
Derneğimizin “Gugulumdakiler” tiyatro gurubu Ali Kemal Yılmaz ve Tamer Küçük’ün yazdığı Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği “Biz Bunu Hiç Düşünmemeiştik” oyununu 07 Şubat tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde, 20 Şubat tarihinde KTÜ. Atatürk Kültür Merkezinde, 23 Şubat tarihinde Ankara 7. Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri Fuarı programı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür Merkezinde oynadı.

18 Şubat 2013
Derneğimiz, senaryosunu Tamer Küçük’ün yazdığı “12’den Sonra” uzun metraj kurgusal filmin çekimi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulundu.


MART

09 Mart 2013

Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Karikatürcüler Derneğinin farklı illerde eş zamanlı olarak açılmasını programladığı “Kadın Çizerlerden Kadın Sorunları” konulu karikatür sergisi 09-27 Mart tarihleri arasında Trabzon Sanatevi’nde açıldı. Serginin Açılışı Trabzon Emniye Müdürü Ertan Yavaş ve Trabzon Halkevi Başkanı Sinan Kutay yaptı.

27 Mart 2013

Derneğimizin “Gugulumdakiler” tiyatro gurubu Ali Kemal Yılmaz ve Tamer Küçük’ün yazdığı Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği “Biz Bunu Hiç Düşünmemeiştik” oyununu dünya tiyatrolar günü nedeniyle Kahve Değirmeni şirketi ve Joganita Fikir ve Futbol Kültür Derneği’nin sponsorluğunda 27 Mart tarihinde KTÜ. Atatürk Kültür Merkezinde Oynadı.

 

NİSAN

05 Nisan 2013

Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu "Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik" oyununu05 Nisan 2013 tarihinde Akçaabat Erol Günaydın sahnesinde oynadı. CHP Trabzon il ve Akçaabat ilçe başkanlıklarının organize ettiği bir program dahilinde oynanan oyunumuzu CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Trabzon Milletvekili M.Volkan Canalioğlu, partililer ve sanatseverler beğeni ile izledi.


HAZİRAN

01-09 Haziran 2013

5. Sanat Günleri kapsamında Ziya Ramoğlu, Adnan Taç, Tamer Küçük, Hakan Sümer, Bülent Sümer, Muammer Kotbaş, Cumhur Gazioğlu, Orhan Zafer ve Barış Uzun’un karikatürlerinden oluşan karma karikatür sergisi açıldı.

 

02 Haziran 2013

Adnan Taç'ın sunduğu, Hikmet Aksoy'un konuşmacı olarak katıldığı “Karikatür Panzehirdir” konulu söyleşi yapıldı.

 

3 Haziran 2013

"Çizginin Sivri Dili" başlıklı karikatür saydam gösterisi yapıldı.

 

05 Haziran 2013

Hüseyin Sabri Kurtuldu ve Murat Aşar'ın birlikte sundukları “Şiirin Mizah Dili” konulu bir dinleti programı yapıldı.

Gugulumdakiler Tiyatro Grubu Tamer Küçük'ün yazdığı, Ali Kemal Yılmaz'ın yönettiği, A. Kemal Yılmaz, H. Sabri Kurtuldu, Tamer Küçük, Murat Aşar'ın oynadığı “Kulakları Küpeli” isimli oyunu oynadı.

 

06 Haziran 2013

yönetmenliğini Adnan Taç'ın yaptığı ve karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu'nun sanat hayatının anlatıldığı "Karikatürde Bir Ziya” belgeselinin gösterimi yapıldı. 

 

14-18 Haziran 2013

Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği, Almanya Ankara Büyükelçiliği, Ankara  Konrad Adenauer Stiftung  Vakfı  ve Trabzon Sanatevi’nin desteklediği, ünlü Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes ile Ziya Ramoğlu’nun karikatür sergisi 14 Haziran' Trabzon Sanatevi'nde açıldı.

Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç yaptığı açıklamada “Trabzonlu karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu 11 Kasım 2007 yılında aramızdan ayrılmış olsa da 1977 yılında İstanbul’da tanıştığı, çok iyi dost ve arkadaş olduğu Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes onu unutmadı. Yıllar sonra Trabzon’da birlikte açılmasını sağladığımız karikatür sergisi ile yeniden bir araya gelmiş oldular. Bu birlikteliği gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz.  Alman karikatür sanatçısı Lutz Backes’in portre ve karikatürlerinden oluşan 40 eserinin ve karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu’nun karikatürlerinden oluşan 20 eserinin yer alacağı sergi Dışişleri Bakanlığında görevli olan oğlu Kemal Ramoğlu, serginin açılışına destek veren Alman Büyükelçiliği görevlileri ve Ankara Konrad Adenauer Stiftung Vakfı yöneticisi Bekir Öncel ‘in katılımıyla 18 Haziran 2013 tarihinde saat 18.00’da açıldı. Trabzon Sanatevi, Salon Garaj’da açılan sergi 18 Haziran tarihine kadar açık kalacaktır.” Dedi.

Serginin açılışını Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, oğulu Kemal Ramoğlu, Alman karikatürist Lutz Backes ve Karikatürit Hikmet Aksoy birlikte açtılar. Sergide karikatür sanatçısı Lutz Backes katılımcıların portre karikatürünü çizerek canlı performans yaptı.


EYLÜL

18 Eylül 2013

Mizah Sanatı Derneği, kurduğu “Gugulumdakiler” isimli tiyatro gurubunun oynadığı “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik” isimli oyunuyla başarılı bir sezon geçirdi. 2013-2014 Sezonu hazırlıklarını sürdüren dernek, Trabzon Devlet Tiyatrosunun 2013-2014 sanat sezonunda oynayacağı Civan Canova' nın yazdığı "Sokağa Çıkma Yasağı” adlı oyunun provaları için Trabzon’da bulunan yönetmen M. Doğan Yağcı’nın katıldığı bir söyleşi düzenledi.

Yönetmen M. Doğan Yağcı, 18 Eylül 2013 tarihinde Trabzon Sanatevi'nde yapılan “Niçin Tiyatro” konulu söyleşisinde, yerelde birçok amatör tiyatrosu olan Trabzon’un tiyatro sanatçıları ve tiyatro severleriyle deneyimlerini paylaştı, bilgi aktarımında bulundu ve karşılıklı sohbet yaptı. 


EKİM

25 Ekim 2013

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu, oynadığı "Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik" Oyunu ile İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinin 24-26 Ekim tarihleri arasında düzenlediği “Taşkın ve Heyelan” sempozyumu kapsamında 25 Ekim 2013 tarihinde, KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde sempozyum katılımcıları, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi üyeleri, aileleri ve tiyatro severlerle buluştu.

Ali Kemal Yılmaz ve Tamer Küçük’ün yazdığı Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Ali Kemal Yılmaz, Tamer Küçük, Kübra Genç, Şükrü Üçüncü, Suat Kurt, Mahmut Mutaf, Cemil Adnan Müftüoğlu’nun oynadığı, Müziklerini Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı ve Yrd. Doç. Ersen Varlı, Dekorunu Mahmut Mutaf’ın yaptığı, ses ve ışıkta Mustafa Bayrak’ın görev aldığı oyun, salonu dolduran 500’ü aşkın izleyici tarafından beğeni ile izlendi.

Taşkın ve Heyelan başlıklı sempozyum kapsamında oynanan oyun, ağırlığını sempozyum katılımcısı mühendislerin oluşturduğu izleyicileri gülmekten kırıp geçirmesini “Gülmekten taştılar ve salonda gülme heyelanı oluşturdular” şeklinde yorumlandı.

İzleyenler arasında İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkez yöneticilerinin, Trabzon şubesi başkanı Mustafa Yaylalı, yönetim kurulu üyeleri, ve oyunun provalarına dahi giderek sanatçılara destek olan, kulüple sanatçılar arasında köprü kurulmasını sağlayan Trabzonspor Kulübü teknik direktörü Mustafa Akçay’ın da bulunduğu oyun, 2012-2013 sanat sezonunda 3,5 ay gibi kısa bir süre oynanabilmiş ve bu süre içerisinde çok beğeni toplayarak 4 bin seyirciye ulaşmıştır.


KASIM

26 Kasım 2013

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu "Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik" Oyununu 26 Kasım, 03 ve 10 Aralık 2013 tarihlerinde Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinde oynadı. Tiyatro severlerden gelen yoğun istek üzerine 2013-2014 sanat sezonunda da oynanmaya devam edilecek. İkinci oyunları "Bi Sıkıntı Yok" ile Kültür ve Turizm Bakanlığından destek alan derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, bu oyunun hazırlıklarını da sürdürmektedir. Yeni oyun Şubat 2014 ayı içerisinde prömier yapacak ve yeni sanat sezonu içerisinde Nisan 2014 ayı sonuna kadar 25 kez oynanacaktır. Tek perde komedi oyun "Bi Sıkıntı Yok" yeni sezonda tiyatro severlerin beğeni ile izleyeceği bir oyun olacaktır.


ARALIK

10 Aralık 2013

Mizah Sanatı Derneği, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinde yaptığı programda film ve tiyatro çalışmaları başta olmak üzere yaptığı çalışmalarda derneğe katkı koyan, destek olan Trabzon'un yerel yöneticilerine, kurum ve kuruluşların temsilcilerine ve iş adamlarına düzenlediği bir törenle teşekkür plaketi verdi.

Trabzon'un üst düzey bürokrat, iş adamlarının katıldığı ve plaket aldığı gecede derneğin tanıtım videosunun ardından dernek başkanı Adnan Taç açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında gecenin düzenlenme nedenini açıklayarak şöyle dedi “Projelerimizde bizi yalnız bırakmayan, maddi ve gönül desteğini eksik etmeyen, sürekli kapılarını çaldığımız iş adamlarımızı, kurum ve kuruluşlarla, yerel yöneticilerimizi, sanata ve sanatçıya destek oldukları, katkı sağladıkları için dernek olarak bizler de birer plaketle onore etmek istedik” dedi.

Gecede; dernek tanıtım videosu gösteriminin yanı sıra, plaket töreninde öncelikle dernek içyapımı olan ve derneğin çekimini gerçekleştirdiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünce tescili yapılmış olan "Gan Davası" filminde görev alanlarla, derneğe katkı ve destek verenlere teşekkür plaketi verildi.  Plaket töreni sonrasında derneğin Gugulumdakiler tiyatrosu; Kısa zamanda çok büyük izlenme oranları yakalayan “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik” oyununu davetliler için oynadı.

Film ekibine plaketlerini Trabzon Valisi Abdil Celil Öz takdim etti. Törende, sanata katkı ve desteklerinden dolayı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, KTÜ. Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, İl Genel Meclisi Üyeleri Halim Kaya, Uğur Aydın, Salih Yavuz, İl Özel İdaresi Başkanı İbrahim Kul, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Şaban Bülbül, İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Aslan Malkoç, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Turan Özdemir, İş adamları Yusuf Rizeli, Türkay Gümüş, Turtaş Mimarlık adına Engin Turhan, Bakkalım A.Ş. adına Mehmet Ataman, Bayram Otomotiv Adına Adnan Bayram, Nusret Onur, İmperial Hastanesi’ne plaket verildi.

Programa; Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi Başkanı ve Trabzon eski belediye başkanı Hasan Melek, Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Baro Başkanı Mehmet Şentürk, KTÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Necati Tüysüz, Prof.Dr.Hikmet Öksüz, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç gibi isimler, davetliler ve sanatseverler katıldı.

Toplam Yorum: 0 - Yorum Yaz
/ 1
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta