Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
GUGULUMDAKİLER ALMANYA TURNESİNDEN DÖNDÜ...
8 Ocak 2017

 

 

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu iki oyunla 26-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Almanya turnesi yaparak Trabzon’a döndü. Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu Almanya’da gurbetteki insanımızla buluştu. 26-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Köln, Dortmund Şehirlerinde olmak üzere "Biz Bunu Çok Düşündük" ve "Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik" oyunlarını oynadı. Genel Sanat Yönetmeni Adnan Taç, Genel Koordinatör İbrahim Sağlam, Oyuncu ve teknik ekipten Hüseyin Sabri Kurtuldu, Ali Kemal Yılmaz, Tamer Küçük, Şükrü Üçüncü, Kübra Genç, Mahmut Mutaf, Miraç Han Terzi, Oğuzhan Yılmaz, Elvan Hayali Demirci, Vildan Maden, Miraç Aydoğdu, Gözde Aydın'dan oluşan tiyatro ekibi ile turnemizi gerçekleştirmiş olduk. 





 

 

Ali Kemal Yılmaz ve Tamer Küçük'ün yazdığı, Ali Kemal Yılmaz'ın yönettiği "Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik"  ve Tamer Küçük'ün yazdığı, Ali Kemal Yılmaz'ın yönettiği "Biz Bunu Çok Düşündük" oyunu Trabzon'da oynandığı sezonlarda büyük ilgi görmüştü. Gugulumdakiler Tiyatrosu “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik"  oyunu ile Şubat 2011 ayında Almanya'nın Dortmund şehrinde yapılan "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri" fuarına katılmıştı. Fuar programı kapsamında oynayarak gurbetteki insanlarımızın fazlasıyla beğenisini kazanmıştı.






 

Profesyonel tiyatro anlayışıyla sezon hazırlığı yaparak oyunlarını oynayan Gugulumdakiler Tiyatrosu, yurt dışı turne programı gibi zor bir organizasyonu gerçekleştirmesi takdir edilecek bir başarı olmuştur. Ortahisar Belediyesinin öncülüğünde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Türk Federasyonları Köln Türk Kültür Ocağı, Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği’nin desteği ve sponsorların katkılarıyla bu turne programını gerçekleştirmiş oldular.  Karadenizli ağzıyla mizahi kurgusu ve fıkra tadındaki diyaloglarla gülmece, birçok kesitle dramı yaşatan oyunlarıyla gurbetteki insanımızın kendi kültürüne özgü tiyatro ile buluşmasını sağlayarak büyük beğeni topladılar.







Turnemizin Dortmund ayağında, Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği Başkanı, Trabzon'lu hemşehrimiz Ramazan Kabataş, başkan yardımcısı Elmas Yılmaz ve yöneyim kurulu üyeleri emek ve cabaları ile tiyatro ekibimize destek ve yardımcı oldular, bizleri yalnız bırakmadılar. Oyunumuzu izlemeye gelen Dortmund Belediyesi meclis üyesi ve yaklaşan seçimler için millet vekilliğine adaylığını açıklayan Volkan Baran'dan güç aldık. 

 






Uzunca bir süre konakladığımız ve sahnelenen oyun süresince Köln Türk Kültür Ocağı Başkanı Cevdet Yavuz ve Trabzon'lu hemşehrimiz Bekir Aslandağ yakın ilgi ve alakaları ile ekibimizi hiç yalnız bırakmadılar. Oyunumuzu izlemeye gelen Türk Federasyonu 1 Bölge Başkanı Tansel Çiftçi bey'e her konuda verdikleri destekle turnemizin kolaylaşmasını sağladılar. Adeta ekibimizin teknik sorumlusu olarak çalışan ve dekor konusunda büyük emekleri olan Trabzon'lu hemşehrimiz Gökhan Sağlam'ı da unutmayacağız. 







Turne Programımız süresince "Yalı Çetesi" ve "Faili Firar" Kitapları için oyuncumuz yazar Şükrü Üçüncü için Köln ve Doırtmund şehirlerinde imza günleri düzenlendi. Sınırlı sayıda olan kitaplar sanatseverler tarafından ilgi gördü ve kısa sürede tükenmesi edinemeyenleri üzdü. Turne programı dışında en büyük yardımcılarımız olan arkadaşlarımız Seda ve Çetin Dost çiftinin, Gökhan ve Zeynep çiftinin ev sahiplikleri Trabzon'u aratmadı.Bu turne süresince bizlerle temas eden herkese, destek olan Ortahisar Belediyesine ve Başkan Av. A.hmet Metin Genç'e, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'na ve sponsorlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz.

Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta