5.GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI...
14 Ocak 2017

5. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE ÇAĞRI

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mizah Sanatı Derneği'nin düzenlediği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Trabzon Fotoğrafevi Derneği  ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği'nin desteklediği 5. Görsel Mizahi yapıtlar sergisinin 17-25 Mart 2017 tarihleri arasında açılması planlanmıştır.

5. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisine katılma şartları;

1.  Karikatür, fotoğraf, heykel disiplinlerindeki eserleri içermektedir.

2. Sergiye, ilgili disiplinlerde kent içi-kent dışında faaliyet gösteren Trabzonlu sanatçılar ile “Trabzon’dan yolu geçen” sanatçılar katılabilecektir.

3.  Konu sınırlaması olmakla birlikte sergilenecek eserlerde ana tema mizah içerikli olmalıdır.

4.  Eserlerini geliş-gidiş (kargo) giderleri katılımcıya aittir.

5. Her katılımcı bastırılacak sergi albümünde kullanılmak üzere bilgisayar ortamında word dosyasına yazılı kısa özgeçmişi (özgeçmişler, ayrılan sayfa olanaklarına göre kısaltılabilir), .jpg formatında 300 dp yüksek çözünürlükte taranmış kişisel fotoğrafı ve sergiye katılacağı eserlerin kayıtlı olduğu CD/DVD’yi öncelikli olarak Trabzon Sanatevi (Cumhuriyet Mh. Özgür Cd. No:18 Ortahisar/Trabzon) adresine kargo ya da elden teslim edebileceği gibi büyük boyutlu dosyaların gönderilmesine imkan sağlayan we-Transfer, Google Drive gibi programlar üzerinden Mizah Sanatı Derneği’nin e-posta (mizahsanatidernegi@gmail.com) adresine 15 Şubat 2017 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

6. Sanatçılar karikatür, fotoğraf ve heykel alanında toplamda en fazla 4 eser ile katılabilecektir. Sergi mekanının ve sergi albümünün imkanları dikkate alınarak katılımcı sanatçılar tarafından eserler öncelik sırasına göre numaralandırılacaktır. Bu işlem azaltılmaya gidilmesi durumunda organizasyona kolaylık sağlayacaktır.

7.  Karikatür ve fotoğraflarda büyük kenar ebadı70 cm'den büyük olmayacaktır. Eserlerin asılabilmesi için arkalarının askı sistemine uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.

8.  Katılımcılar, sergilemeye hazır halde basılı eserlerini, zarar görmeyecek şekilde ambalajlayarak kargo ile ya da elden Trabzon Sanatevi’ne teslim edebilirler. Eser teslim etme süresi 15 Şubat -25 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak ve 25 Şubat 2017 tarihinde saat 17.00'da sona erecektir. Bu tarihten sonra gelen eserler dikkate alınmayacaktır.

9.  Organizasyon Kurulu, sergilemeye yönelik düzenleme yapma yetkisine sahiptir.

10. Belirtilen şartları taşımayan eserler ve şartnamede istenenleri yerine getirmeyen sanatçıların eserleri sergileme ve sergi albümü dışında bırakılacaktır. Basımı yapılan 4. Görsel Mizahi Yapıtlar Albümü, 5. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi açılışında sanatçılarımıza ve sanatseverlerimize takdim edilecektir.

HERKES OYUNCU SEYİRCİSİYLE BULUŞTU...
  Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2017-2018 sanat sezonunu "Herkes Oyuncu" ile aç
TRABZON NET KOLEJİNDE KARİKATÜR ÇİZİM ATÖLYESİ YAPTIK...
  Karikatür sanatçısı Adnan Taç, uzun yıllardır emek verdiği ve Trabzon’da hayata geçir