5.GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ 17 MART 2017 TARİHİNDE AÇILIYOR...
14 Mart 2017

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mizah Sanatı Derneği'nin düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Trabzon Fotoğrafevi Derneği  ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği'nin desteklediği 5. Görsel Mizahi yapıtlar sergisinin 17 Mart 2017 tarihinde saat 17.30'da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açılıyor.

17-25 Mart 2017 tarihleri arasında açık kalacak olan mizah temalı sergi karikatür, fotoğraf ve heykel eserlerden oluşmaktadır. Sergi konsepti heykelde Hasan Fehmi HIZAL, Raşit YAKALI Fotoğrafta Erol ÖZER, Hasan Fahri GÜMÜŞTEKİN, Meral YESİLÇİÇEK, Mustafa Reşat SÜMERKAN, Muhittin İNCE, Nehir YILMAZ, Nükhet KARAKULLUKÇU ARAS, Şenol ERDENER, Şükrü ÜÇÜNCÜ, Vedat OSMANOĞLU’nun eserlerinden oluşmaktadır.

Karikatürde; Adnan TAÇ, Aşkın AYRANCIOĞLU, Cumhur GAZİOĞLU, Engin SELÇUK, Fehmi Uygar KIRMIZIKAN, Hakan SÜMER, Hamza GÜL, Hasan SEÇKİN, Hikmet AKSOY, Mehmet SELÇUK, Muammer KOTBAŞ, Murat İLHAN,  Orhan ZAFER, Tamer KÜÇÜK, Zekeriya İSKEFYELİ,  Ziya RAMOĞLU

Mizah temalı sergi ile amaç; Trabzon’un yaşayan mizah damarını güçlendirmek, sözlü ifade biçimlerine özde yerel mizahı, genelde evrensel mizah dilini kullanarak farklı zamanlarda ve mekanlarda lokal yapılan, farklı sanat disiplinlerini tek etkinlikte bir araya getirmektir. Böylece daha fazla katılımcının izlemesine fırsat yaratmak, sanat izleyicisine ve sanata yeni kazanımlar sağlamaktır. Sergimize tüm Sanatseverler davetlidir.

3. OLAĞAN GENEL KURULUMUZU YAPTIK...
    Mizah Sanatı Derneği 3. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Üyelerin katılımıyla gerçekle
6. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILDI...
  Mizah Sanatı Derneği olarak organize ettiğimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Trabzon K