5. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILDI...
18 Mart 2017

Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği 5. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 17 Mart 2017 tarihinde saat 17.30’da Ortahisar Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mizah Sanatı Derneği'nin düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Trabzon Fotoğrafevi Derneği  ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği'nin desteklediği 5. Görsel Mizahi yapıtlar sergisi 17 Mart 2017 tarihinde saat 17.30'da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Serginin açılışını Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov, il Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Sanatevi ve Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, sanatçılar, sanatseverler birlikte yaptılar.

Açılışta birer konuşma yapan Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç ve Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu; Geleneksel hale gelen serginin bundan sonraki süreçte de hayatiyetini sürdürmesi için sanatçıların güç birliği yapmaya devam etmeleri gerektiğini, Trabzon’un kültürel ve sanatsal geçmişinden günümüze uzanan süreçte gerek yazılı basında, gerekse gerçekleştirilen etkinliklerle önemli işlerin başarıldığını belirttiler. 1900 yılların başından bu güne gelen köklü bir mizah kültürünün olduğunu, bunu da çıkarılan gazete ve dergilerle gösterdiğini söyleyerek Trabzon’un mizahın başkenti olduğuna vurgu yaptılar.  Bastırılmış olan 3 ve 4. Sergilerin albümleri sanatseverlere hediye edildi.

17-25 Mart 2017 tarihleri arasında açık kalacak olan mizah temalı sergi karikatür, fotoğraf ve heykel eserlerden oluşmaktadır. Sergi konsepti heykelde Hasan Fehmi HIZAL, Raşit YAKALI Fotoğrafta; Erol ÖZER, Hasan Fahri GÜMÜŞTEKİN, Meral YESİLÇİÇEK, Mustafa Reşat SÜMERKAN, Muhittin İNCE, Nehir YILMAZ, Nükhet KARAKULLUKÇU ARAS, Şenol ERDENER, Şükrü ÜÇÜNCÜ, Vedat OSMANOĞLU,  Karikatürde; Adnan TAÇ, Aşkın AYRANCIOĞLU, Cumhur GAZİOĞLU, Engin SELÇUK, Fehmi Uygar KIRMIZIKAN, Hakan SÜMER, Hamza GÜL, Hasan SEÇKİN, Hikmet AKSOY, Mehmet SELÇUK, Muammer KOTBAŞ, Murat İLHAN,  Orhan ZAFER, Tamer KÜÇÜK, Zekeriya İSKEFYELİ,  Ziya RAMOĞLU’nun eserlerinden oluşmaktadır.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ