Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
TRABZON NET KOLEJİNDE KARİKATÜR ÇİZİM ATÖLYESİ YAPTIK...
17 Kasım 2017

 

Karikatür sanatçısı Adnan Taç, uzun yıllardır emek verdiği ve Trabzon’da hayata geçirdiği "Yarının Karikatürcülerini Arıyoruz" isimli projesi ile birçok ilköğretim okulunda teorik ve pratik karikatür eğitimine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Mizah Sanatı Derneği Başkanı ve karikatür sanatçısı Adnan Taç bu defa da NET Koleji 6-7 sınıf öğrencilerinden karikatüre ilgili olanlarla buluştu.

 

 

 

 

 



Yıllardır bu projeye emek veren ve fırsat buldukca okullarda uygulamaya çalışan karikatür sanatçısı Adnan Taç, Mizah Sanatı Derneği çatısı altında ve Karikatürcüler Derneği Trabzon İl Temsilcisi olarak bu sorumluluğu Trabzon'da sürdürmektedir. NET Koleji öğrencilerinden karikatüre ilgili olanlarla 08 Kasım 2017 tarihinde teorik anlatım yaparak bir atölye çalışması gerçekleştiren Adnan Taç, 17 Kasım 2017 tarihinde aynı öğrencilerle bu defa pratik karikatür çizimi atölyesi gerçekleştirdiler.

 

 

 

 

 

 

Aslında bu çalışma Fen Bilgisi dersiyle ilgili olarak "Organeller" üzerine gerçekleştirildi. Çocuklar, konuyu kavrama ve daha etkili bir anlatım dili olan çizgi dilini kullanarak organelleri konuşturdular, sorumluluklarını ve birbirleriyle olan ilişkilerini karikatür diliyle anlatmaya çalıştılar. Yapılan çalışma sonucunda başarılı bulunan 6 öğrenci okul müdürü Ömer Eyüboğlu tarafından ödüllendirildi. Atölye çalışması sounda kısa bir konuşma yapan Adnan Taç “Bu noktada eğitimin sanatla desteklenmesi gerektiğini, algının daha etkin ve kalıcı olabileceğini söyleyerek, duyarlılık gösteren NET Koleji idaresine teşekkür etti.” 

Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta