TRABZON NET KOLEJİNDE KARİKATÜR ÇİZİM ATÖLYESİ YAPTIK...
17 Kasım 2017

Karikatür sanatçısı Adnan Taç, uzun yıllardır emek verdiği ve Trabzon’da hayata geçirdiği "Yarının Karikatürcülerini Arıyoruz" isimli projesi ile birçok ilköğretim okulunda teorik ve pratik karikatür eğitimine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Mizah Sanatı Derneği Başkanı ve karikatür sanatçısı Adnan Taç bu defa da NET Koleji 6-7 sınıf öğrencilerinden karikatüre ilgili olanlarla buluştu.

Yıllardır bu projeye emek veren ve fırsat buldukca okullarda uygulamaya çalışan karikatür sanatçısı Adnan Taç, Mizah Sanatı Derneği çatısı altında ve Karikatürcüler Derneği Trabzon İl Temsilcisi olarak bu sorumluluğu Trabzon'da sürdürmektedir. NET Koleji öğrencilerinden karikatüre ilgili olanlarla 08 Kasım 2017 tarihinde teorik anlatım yaparak bir atölye çalışması gerçekleştiren Adnan Taç, 17 Kasım 2017 tarihinde aynı öğrencilerle bu defa pratik karikatür çizimi atölyesi gerçekleştirdiler.

Aslında bu çalışma Fen Bilgisi dersiyle ilgili olarak "Organeller" üzerine gerçekleştirildi. Çocuklar, konuyu kavrama ve daha etkili bir anlatım dili olan çizgi dilini kullanarak organelleri konuşturdular, sorumluluklarını ve birbirleriyle olan ilişkilerini karikatür diliyle anlatmaya çalıştılar. Yapılan çalışma sonucunda başarılı bulunan 6 öğrenci okul müdürü Ömer Eyüboğlu tarafından ödüllendirildi. Atölye çalışması sounda kısa bir konuşma yapan Adnan Taç “Bu noktada eğitimin sanatla desteklenmesi gerektiğini, algının daha etkin ve kalıcı olabileceğini söyleyerek, duyarlılık gösteren NET Koleji idaresine teşekkür etti.”

TRABZON 1 NCİ MİZAH FESTİVALİ'Nİ YAPIYORUZ.
  TRABZON 1 NCİ MİZAH FESTİVALİ 9-10 ŞUBAT 2019            Gençlik ve Spor
OYUNCUMUZ ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ İLE GURUR GECEMİZ
  Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu oyuncusu Şükrü Üçüncü, oyun yazarlığı
GUGULUMDAKİLER TİYATROSUNDAN SOSYAL SORUMLULUK