Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
KURTULUŞUNUN 100. YILINDA TRABZON ETKİNLİKLERİNDE KARİKATÜR SERGİSİ
27 Şubat 2018

Mizah Sanatı Derneği, Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği ile birlikte Kurtuluşun 100. Yılında Trabzon Etkinlikleri kapsamında "Karma Karikatür Sergisi" ni 17-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açtı.

17-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara-Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler göz doldurdu. Kültür sanatın ağırlıklı olduğu etkinliklerin ilk gününde Kuzeyin Uşakları Halkoyunları Gösterisinin devamında “Kurtuluştan Kuruluşa Kuvayi Milliye Oratoryosu gerçekleştirildi. Trabzonlu sanatçıların karikatür, fotoğraf, resim, heykel, seramik, el sanatları sergileri, ürün şovları etkinlik boyunca açık kaldı. Ayrıca etkinlik süresince Kıyı ve Sonhaber Yayıncılık, ziyaretçileri kitaplar ve yazarlarla buluşturdu.

Mehmet Kuvvet, Hasan Kantarcı, Hakan Kulaçoğlu, Ahmet Özer, Hüseyin Atabaş, Hüseyin Albayrak, Mehmet Bilgin, Esin Üçüncüoğlu, Osman Aksu, İsmail Fandaklı, Veysel Usta, Kudret Emiroğlu ve Turan Eyüboğlu kitaplarını imzaladılar. Film gösterileri, Halk Müziği Korosu, Sanat Müziği Korosu, Opera ile karadeniz ezgileri ve Geleneksel Trabzon Balosu gerçekleştirildi.

Yapılan söyleşi etkinliklerinden bazıları şöyle: Trabzon Şiirinin Esin Kaynakları(Mehmet Kuvvet, Hasan Kantarcı), Trabzon’da İki Mahalle Arafilboyu ve Çömlekçi(İsmail Fandaklı), Son 100 Yılda Trabzon’da Yok Ettiklerimiz(Hüseyin Albayrak), Trabzon’da Sinema ve Tiyatro(Mehmet Ongan, Necdet Ergüney), Atatürk ve Trabzon(Veysel Usta), 100 Yıllık Süreçte Trabzon Kadını(Prof. Dr. Mevhibe Coşar, Veysel Usta, Yüksel Aksu), Trabzon’da Karikatür ve Mizah(Hikmet Aksoy, Adnan Taç)

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik açılışında ve sergimiz açık kaldığı sürece gelen isimler arasında bir çok tanıdık dostumuz, programı olan sanatçı dostlarımız, sanatsever dostlarımız sergimize ve ziyaretimize geldiler. Gelenler arasında Trabzon eski valisi sayın Yılmaz Ergun ile uzun uzun Trabzon'u konuştuk. Trabzon Sanatevi olarak kullanılmakta olan ve vali olduğu dönemde konut olarak bir süre yaşadığı mekan onu duygulandırdı. Şimdilerde sanata hizmet etmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Uzun yıllar milletvekilliği yapan, bir dönem devlet ve kültür bakanlığı görevlerinde bulunan sayın Köksal Toptan ile ayak üstü kısa sohbetimiz oldu. Trabzon Eski milletvekili Şevket Arz, Son dönem milletvekilimiz Salih Cora ziyaretimize gelenler arasında oldular. Etkinlikler gürültüden uzak bir ortamda nezih katılımcılarla gerçekleştirildi ve amacına ulaştı. Başta Trabzon Vakfı başkanı Bilgin Aygül olmak üzere yönetim kurulu üyelerine Trabzon’a verdikleri katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu