TİYATROMUZ GERGİN AİLE OYUNUYLA KAPALI GİŞE OYNUYOR
5 Şubat 2020

Tiyatromuz Gugulumdakiler; Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu'nun yönettiği tek perde absürt komedi "Gergin Aile" oyunu 24 Ocak 2020 tarihinde oynadığı ilk oyunu ve sonrasındaki oyunlarda izleyenlerinden büyük ilgi görüyor. Mizah tabanlı oyunlar oynayarak en fazla seyirciye ulaşmak suretiyle başarılı sezonlar geçiren Gugulumdakiler Tiyatrosu, bu sezon “Gergin Aile”  oyunuyla yine seyirci kitlesine güzel tiyatro akşamları yaşatmaya devam ediyor.

Seyirci; sağlıksız insan ilişkilerinin tavan yaptığı oyunda mizahın absürt komedi yüzünü görme şansı buluyor. Gündelik mantığı ihlâl edecek müdahaleleri konu alan oyun, mantıksız olduğu aşikâr durum ve davranışları gözler önüne seriyor. Oyun; yaratılan gerçeküstü durumlarla birbiriyle alakasız kavramların bir araya getirilmesini, bariz mantık hatalarını veya saçmalıkların vurgulanmasını içermektedir. Bu noktada seyirci, günümüz şartlarında yaşamını sürdürmeye çalışan ailelerin bu gibi yaşanmışlıklara çok da yabancı olmadığını görmektedir.

Oyunumuz; her geçen gün kendi dünyasında yalnızlaşan insanların, dış etkenler ve bu etkenlere bağlı olarak gelişen sosyal sorunların aile yapısında ciddi değişikliklere neden oluşunu anlatıyor. Aile yapısının temelinde oluşan kırılmalar ise halkların beraberce mutlu yaşayamamasına neden oluyor. “Gergin Aile” oyunu bu duruma göndermeler yapıyor. Hikaye bu ya; Japonya’da bir ev ortamında, birbirinden bağımsız 9 ayrı bireyin aynı çatı altında farklı dünyaları yaşamasına değinirken, aile yapısının değerlerini nasıl kaybettiğini vurguluyor. Yazar, alt metinde insan olgusunun içerisindeki vahşilikten bahsediyor ve “Yıllardır koynumda insan besliyormuşum” dedirtiyor. Seyirci; aile içerisindeki kişilik bozukluklarının mizahi bir dille anlatıldığı, çatışmaların gülmece gerginliğinde yaşandığı bir oyun izleme şansı yakalıyor.

Gugulumdakiler Tiyatrosu 25 Şubat, 01-13-31 Mart, 09-19 Nisan 2020 tarihlerinde oyunlarını Hüseyin Kaza Kültür Merkezi salonunda oynamaya devam edecek. Sezon oyunlarını izlemek isteyenler için irtibat noktaları, meydan merkezde Kalender kafe&Lokanta, Vira Mekan kafe ve 0530 785 70 72 - 0537 505 63 69 nolu telefonlardır. Gülmecenin tavan yaptığı oyunumuzda bizleri yalnız bırakmayan, salonu dolduran değerli izleyenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

KARİKATÜRÜN USTASI HİKMET AKSOY'U KAYBETTİK
  Trabzon'un duayen Gazetecilerinden, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti onursal başkanı, gazet
8. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİMİZ ERTELENMİŞTİR
Dünya genelinde etkili olan ve sağlığımızı tehdit eden coronavirüs salgını nedeniyle ted