Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ'NÜN YAZDIĞI OYUN SEYİRCİYLE BULUŞUYOR
13 Ocak 2020

 

Derneğimizin üyesi, Gugulumdakiler Tiyatromuzun oyuncusu, oyun yazarı ve dizi oyuncusu Şükrü Üçüncü'nün yazdığı "Jurnallenen Kumpanya" isimli oyun Trabzon KA-FEM Derneği Tiyatrosu tarafından 2019-2010 sanat sezonu süresince oynanmak üzere seyircisiyle buluştu. Oyun; Trabzon'a vali olarak atanan Direktör Ali beyi  ve Trabzon'da yaşadıklarını anlatmaktadır. Asıl adı Mehmed Ali'dir. Halep ve Şam vilâyetleri Kapı kethüdâlıklarında bulunmuş Yusuf Cemil Efendi'nin oğludur. İstanbul'da doğmuş ve iyi eğitim almış, Osmanlı döneminde birçok farklı görevlerde bulunmuş olan Direktör ali bey'in bu ismi, Düyûn-ı Umûmiye İdaresi'nde çalıştığı dönemlerde idarenin direktörü olması nedeniyle (1894) bu yüzden "Direktör" lâkabıyla anılmaktadır.


 

 

Mizah alanındaki fıtrî kabiliyetiyle Tanzimat'tan sonraki Türk tiyatrosunun teşekkülünde büyük gayret ve emeği geçen yazarlardan biri olan Ali Bey, başta tiyatro olmak üzere mizah ve seyahat edebiyatı alanlarında eser vermiştir. Daha çok Moliere'den adapte ettiği Ayyar Hamza piyesi ve Letâfet operetiyle haklı bir şöhret kazanan Ali Bey, Tanzimat sonrası Türk edebiyatının iddiasız, fakat önemli şahsiyetlerinden biridir. 1890-1893 yılları arasında Trabzon'da valilik yapan bu önemli şahsiyetin Trabzon'da tiyatro yapmak adına yaşadıklarını mizahi bir anlatımla yazan Şükrü Üçüncü'nün oyunu "Jurnallenen Kumpanya" ilk oyunda büyük beğeni topladı.





 


Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta