ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ'NÜN YAZDIĞI OYUN SEYİRCİYLE BULUŞUYOR
13 Ocak 2020

Derneğimizin üyesi, Gugulumdakiler Tiyatromuzun oyuncusu, oyun yazarı ve dizi oyuncusu Şükrü Üçüncü'nün yazdığı "Jurnallenen Kumpanya" isimli oyun Trabzon KA-FEM Derneği Tiyatrosu tarafından 2019-2010 sanat sezonu süresince oynanmak üzere seyircisiyle buluştu. Oyun; Trabzon'a vali olarak atanan Direktör Ali beyi  ve Trabzon'da yaşadıklarını anlatmaktadır. Asıl adı Mehmed Ali'dir. Halep ve Şam vilâyetleri Kapı kethüdâlıklarında bulunmuş Yusuf Cemil Efendi'nin oğludur. İstanbul'da doğmuş ve iyi eğitim almış, Osmanlı döneminde birçok farklı görevlerde bulunmuş olan Direktör ali bey'in bu ismi, Düyûn-ı Umûmiye İdaresi'nde çalıştığı dönemlerde idarenin direktörü olması nedeniyle (1894) bu yüzden "Direktör" lâkabıyla anılmaktadır.

Mizah alanındaki fıtrî kabiliyetiyle Tanzimat'tan sonraki Türk tiyatrosunun teşekkülünde büyük gayret ve emeği geçen yazarlardan biri olan Ali Bey, başta tiyatro olmak üzere mizah ve seyahat edebiyatı alanlarında eser vermiştir. Daha çok Moliere'den adapte ettiği Ayyar Hamza piyesi ve Letâfet operetiyle haklı bir şöhret kazanan Ali Bey, Tanzimat sonrası Türk edebiyatının iddiasız, fakat önemli şahsiyetlerinden biridir. 1890-1893 yılları arasında Trabzon'da valilik yapan bu önemli şahsiyetin Trabzon'da tiyatro yapmak adına yaşadıklarını mizahi bir anlatımla yazan Şükrü Üçüncü'nün oyunu "Jurnallenen Kumpanya" ilk oyunda büyük beğeni topladı.

GUGULUMDAKİLER TİYATROSU SEZONU CALINTI ESERLER GALERİSİYLE AÇIYOR
Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu Şükrü Üçüncü’nün yazıp yönettiği ve
ÖDÜL ALAN KARİKATÜRİSTLERLE DERNEĞİMİZDEYİZ
  Mizah Sanatı Derneği olarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenlediğimiz 9.
9. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI SERGİ AÇILIŞI VE ÖDÜL TÖRENİ MUHTEŞEM OLDU
  "Mizahın başkenti" Trabzon’a yakışır bir organizasyonla sanatçılar ödüllerini
TİYATRODA 10. YIL GUGULUMDAKİLER KİTABIMIZ ÇIKTI
  2011 yılında Mizah Sanatı Derneği çatısı altında kuruluşu gerçekleşen GUGULUMDAKİL