Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
TÜRKİYE POLONYA VE BULGARİSTANLI ÖĞRENCİLERLE KARİKATÜR ATÖLYESİ
20 Haziran 2021

Karikatür Atölye çalışmasını başkanımız karikatür sanatçısı Adnan Taç'ın yaptığı Türkiye, Polonya, Bulgaristan’dan 105 öğrencinin katılımıyla sanat bilim ve teknolojinin uyumu ile yenilikçi eğitim  projesini gerçekleştirdiler. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatör kurum olarak yürüttüğü bir projede Türkiye, Bulgaristan ve Polonyalı öğrenciler internet üzerinden bir araya geldiler.

Öğrencilerin sanat, bilim ve teknoloji odaklı atölye çalışmaları ile okullarına olan bağlılığı arttırmayı ve gerçekleştirilen etkinliklerle okul hayatına entegrasyonu hedaf alan  “SANAT BİLİM VE TEKNOLOJİNİN UYUMU İLE YENİLİKÇİ EĞİTİM (ASTEC)” isimli  Erasmus+ KA201 projesinde ilk atölye çalışması karikatürde yüz çizimleriyle başladı. Sanal öğrenme hareketlilik faaliyeti atölye çalışması topam 105 öğrenci ve 10 eğitimcinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sanal eğitim hareketliliği kapsamında ilk gün Trabzon Sanatevi Yönetim Kurulu Başkanı ve Mizah Sanatı Derneği Başkanı karikatürist Adnan TAÇ tarafından karikatür çizim atölyesi gerçekleştirildi. Atölye çalışmasına Polonya’nın ZSAIO Meslek Lisesi ve Bulgaristan’ın Sveti Ivan Rilski Meslek Lisesinden ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Atölye eğitimini gerçekleştiren karikatür sanatçısı Adnan Taç, “Atölye çalışmasında öğrenciler karikatür çiziminde temel unsurları ve özellikle karekterlerin yüz ifadesinin nasıl çizebileceklerine dair basite indirgenmiş temel tekniklerini öğrendiler. Atölyenin ikinci bölümünde ise proje ortağı üç ülkenin yerel kahramanlarına ait karikatür çizimleri gerçekleştirilirken yöremizin kahramanı olarak “Temel” karekterinin öğrenciler tarafından çizilmesini gerçekleştirdik. Günümüzde teknolojinin sınır ve engel tanımadığını bu atölye çalışmasında görmüş olduk.” Dedi.

Atölye çalışmasının ikinci gününde ise Teknoloji odaklı çalışma olarak Stop Motion Tekniği ile ilk gün çizilen karekterlerin dijital olarak canlandırılması çalışmaları gerçekleştirildi. Sanal hareketlilik faaliyetleri kapsamındaki diğer atölyelerde ise Placticine ile Materyal Tasarımı, El işi örgü etkinlikleri gerçekleştirildi. Son atölye çalışması ise öğrencilerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesi üzerine  uygulanacak çalışma ile sona erdi.

5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu