Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
9. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASINI YAPIYORUZ
22 Eylül 2021
 
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Mizah Sanatı Derneği ile birlikte 9. Ulusal Karikatür Yarışması düzenleyerek kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine devam ediyor. Yarışma ile ilgili bilgi veren Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, şunları söyledi. "2020 yılında Dünya ve ülkemizin gündemine damgasını vuran birçok olay yaşandı. Corana virüs salgını neseniyle, okullar, ibadet yerleri, işyerleri kapandı, sokağa çıkma yasağı getirildi. Hastaneler doldu, anormal yığılmalar nedeniyle birçok ülkede insanlar kaderine terk edildi. Bütün bunlar yaşanırken insanların salgınla olan komik ve düşündürücü hallerine şahit olduk. Salgında ülkemiz binlerce, dünya milyonlarca insanını kaybetti. Ulusal bayramlar evlerde kutlandı, belediyeler sokaklarda gezici kutlama araçları gezdirdi. Aylarca insanlar evlerinde hapis hayatı yaşarken bircok gamsız da akla ziyan hallerde basıldı yada yakalandı.





Ardı ardına depremler, sel, taşkın, çığ felaketleri yaşandı. Orman yangınlarında milyonlarca hektar ormanlık alanlar kaybedildi, milyonlarca hayvanlar telef oldu. Sınır kapılarından ve denizden ulaşımlarda yüzlerce göçmen insan hayatını kaybetti. Bulunduğumuz coğrafyada suikastlar, bombalamalar, savaşlar bitmek bilmedi. 2020 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan bu olayları çizginin güçlü ve etkili diliyle anlatarak tarihe not düşelim istedik.Bu yarışmayla birlikte bizi memnun eden gelişmelerde oldu. Birincisi uzun zamandır kesintiye ugrayan yarışmanın yeniden başlamış olmasıdır. İkincisi ise, şehrimizin ve ülkemizin karikatür sanatına önemli katkılar sağlayan ve bu gün aramızda olmayan karikatür sanatçılarımız Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy ve Harun Yavruoğlu adına özel ödül konması isteğimizin belediyemiz tarafından uygun görülmesiydi. Bu bizlerin vefa borcuydu." dedi.
Ulusal boyutta yapılacak olan karikatür yarışmasına son katılım tarihi 01 Kasım 2021 mesai bitimine kadar olup yarışmanın jüri değerlendirmesi 06 Kasım 2021 günü yapılacaktır. Benzer karikatürlerin tespiti için son elemeye kalan eserler 08-18 Kasım 2021 Tarihleri arasında askı sürecinde kaldıktan sonra 20 Kasım 2021 tarihinde kesin sonuçlar açıklanacak, ödül töreni ve sergi açılışı 17 Aralık 2021 tarihinde yapılacaktır.






Çeşitli etkinliklerle sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ulusal karikatür yarışmasının bu yıl 9. nu düzenliyor. Amatör ve profesyonel herkesin katılabileceği yarışmanın jürisinde Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Dr. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-İllustratör), Aşkın Ayrancıoğlu (Karikatürcü), Mehmet Selçuk (Karikatürcü), Adnan Taç (karikatürcü), Yusuf Kot (Karikatürcü), Turgut Yılmaz (Karikatürcü) ve Erdem Zekeriya İskenderoğlu (Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı) yer alıyor. Yarışmada üç büyük ödül yer alıyor. Birinciye 7.500 Tl., İkinciye 5.000 Tl., Üçüncüye 3.500 Tl., Trabzon’un kaybettiği karikatür sanatçılarının isimlerini yaşatmak, emeklerine ve sanata katkılarına saygı amacıyla karikatür sanatçılarımız Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy ve Harun Yavruoğlu adına her biri 2.000 Tl olmak üzere üç özel ödül ve 18 yaş altı gençlerimizi özendirmek amacıyla her biri 1.000 Tl olmak üzere beş adet teşvik ödülü verilecektir.
Yarışmaya katılmak isteyenler yarışma şartnamesine www.trabzon.bel.tr adresinden ulaşabilecekler.
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta