Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
9. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI
24 Kasım 2021
 

Kaybettiğimiz Trabzonlu karikatür sanatçıları Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy ve Harun Yavruoğlu adına özel ödül kondu.Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Mizah Sanatı Derneği olarak birlikte organize edilen 9. Ulusal Karikatür yarışması sonuçlanmıştır. Konusu "2020 Bi Garip Yıl" olarak belirlenen yarışma ile 2020 yılında başta corona virüs salgını ve yaşattıkları olmak üzere, yoğun şekilde yaşanan seller, yangınlar, savaşlar, kadın cinayetleri gibi önemli konuların karikatürcülerin gözüyle tarihe not düşmek adına çizgiye döküldü.
 
 
Çizimler Halit KURTULMUŞ
 
 
 

Yarışma jürisinde; İllustratör Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU, karikatüristler Aşkın AYRANCIOĞLU, Mehmet SELÇUK, Adnan TAÇ ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İSKENDEROĞLU yer aldı. jurinin yaptığı eleme ve değerlendirme sonucunda; Birinciliği Önder ÖNERBAY, ikinciliği Mehmet KAHRAMAN, üçüncülüğü Yüksel BAYRAM kazandı. Musa KEKLİK Harun Yavruoğlu Özel Ödülü'nü, Barış UZUN Hikmet Aksoy Özel Ödülü'nü, Fahriye ÇITAKLI Ziya Ramoğlu Özel Ödülü'nü, Demirkan BAKAY, Efe ŞAHLANAN, Simge ÇORUMLU, Sümeyra TOKA ve Selin DAŞDEMİR de teşvik ödülünü kazandı.



Birincilik Önder ÖNERBAY



Ayrıca jüri yaptığı değerlendirme sonucunda, aramızdan ayrılan ve adlarına özel ödül konan Trabzonlu karikatür sanatçıları Ziya RAMOĞLU, Hikmet AKSOY ve Harun YAVRUOĞLU'na ait portre karikatürleri çizerek yarışma dışı gönderen karikatürcü Halit KURTULMUŞ'a "Jüri Özel Ödülü", Türk karikatür sanatına uzun yıllar emek veren ve yarışmaya destek olmak amacıyla karikatür gönderen usta karikatürcü Raşit YAKALI'ya "Onur Ödülü" verilmesini kararlaştırmıştır.


İkincilik Mehmet KAHRAMAN



Yarışma ile ilgili bilgi veren Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan TAÇ, şunları söyledi. "2020 yılında Dünya ve ülkemizin gündemine damgasını vuran birçok olay yaşandı. Corana virüs salgını nedeniyle eğitim başta olmak üzer çalışma hayat durma noktasına geldi. Sokağa çıkma yasağı getirildi. Hastaneler doldu, anormal yığılmalar nedeniyle birçok ülkede insanlar kaderine terk edildi. Bütün bunlar yaşanırken insanların salgınla olan komik ve düşündürücü hallerine şahit olduk. Salgında ülkemiz binlerce, dünya milyonlarca insanını kaybetti. Ardı ardına depremler, sel, taşkın, çığ felaketleri yaşandı.


Üçüncülük Yüksel BAYRAM



Orman yangınlarında milyonlarca hektar ormanlık alanlar kaybedildi, milyonlarca hayvan telef oldu. Sınır kapılarından ve denizden ulaşımlarda yüzlerce göçmen insan hayatını kaybetti. Kadın cinayetleri zirve noktasına ulaştı. Bulunduğumuz coğrafyada suikastlar, bombalamalar, savaşlar bitmek bilmedi. 2020 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan bu olayları çizginin güçlü ve etkili diliyle anlatarak tarihe not düşelim istedik.



Musa KEKLİK Harun Yavruoğlu Özel Ödülü



Bu yarışmayla birlikte bizi memnun eden gelişmelerde oldu. Birincisi uzun zamandır kesintiye uğrayan yarışmanın yeniden başlamış olmasıdır. İkincisi ise, şehrimizin ve ülkemizin karikatür sanatına önemli katkılar sağlayan ve bu gün aramızda olmayan karikatür sanatçılarımız Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy ve Harun Yavruoğlu adına özel ödül konması isteğimizin belediyemiz tarafından uygun görülmesiydi.


 Barış UZUN Hikmet Aksoy Özel Ödülü



Bu bizlerin vefa borcuydu onuda yerine getirmiş olduk." dedi. Ödül töreni ve sergi açılışı 17 Aralık 2021 tarihinde yapılacaktır. Yarışmanın devamlılığını sağlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesine, jüri üyelerine, katılım sağlayan karikatür sanatcılarımıza teşekkür ederiz.



Fahriye ÇITAKLI Ziya Ramoğlu Özel Ödülü


Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta