Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
9. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI SERGİ AÇILIŞI VE ÖDÜL TÖRENİ MUHTEŞEM OLDU
18 Aralık 2021
 

"Mizahın başkenti" Trabzon’a yakışır bir organizasyonla sanatçılar ödüllerini aldı, karikatür sergisinin açılışı yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Mizah Sanatı Derneği’nin düzenlediği ‘2020 Bir Garip Sene’ konulu 9. Karikatür Yarışması’nın ödül töreni ve sergi açılışı, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 31 şehirden 190 yarışmacının 300 eserle katılım sağladığı, 9. Karikatür Yarışması’nın ödül törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Mizah Sanatı Derneği ve Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, il müdürleri, sivil toplum temsilcileri, karikatür sanatçıları ve vatandaşlar katıldı.




Yarışmaya katılan eserleri oylayan jüride; Karikatürist Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Karikatürist Adnan Taç, Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu, Karikatürist Mehmet Selçuk, Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu yer aldı. Ödül töreninde söz alan Mizah Sanatı Derneği Baskanı Adnan Taç, Karadeniz’de mizahın bir yaşam biçimi olduğunu söyledi. Trabzon’un bu anlamda mizahın başkenti olduğunu vurgulayan Taç, “Karikatürü oluşturan çizgi dili dünyanın her yerinde kullanabileceğimiz bir anlatım biçimidir. Mizah Karadeniz insanın yaşam biçimidir.




Bu iklimin canı tez insanları hayatı mizah ile algılar. Kendisini eleştiren fıkralara dahi gülecek özgüvene sahiptirler. Karadeniz’in kimliğinde anlamını bulan mizah, karikatür sanatı alanında yetiştirdiği isimlerle bir başarıya imza atmıştır. Bu başarı da Trabzon’u mizahın başkenti yapmıştır. Bu uluslararası başarının temsilcilerinden olan ama aramızda olmayan, kendilerini rahmetle andığımız, adlarına özel ödül konan karikatür sanatçıları; Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy ve Harun Yavruoğlu’dur. Mizah Sanatı Derneği olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımızın riyasetinde ara verilen karikatür yarışmamıza yeniden başladık. Bu yarışmamızla, hafızalarımızda yer eden ve kolayca silinmeyecek olan 2020 yılı ve sonrasında da yaşamaya devam ettiğimiz problemleri karikatürün etkin diliyle anlatıp tarihe not düşelim istedik.” dedi.




Törende söz alan Başkan Murat Zorluoğlu ise, Trabzon’un kültürel ve sanatsal anlamda adından daha fazla söz ettireceğini vurguladı. Zorluoğlu konuşmasının devamında, “Geleneksel hale gelen karikatür yarışmamızın 9.sunun ödül töreni vasıtasıyla bir araya geldik. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’da daha fazla sanatsal ve kültürel faaliyetler yapılmasını teşvik ediyoruz. Trabzon sokaklarında daha fazla müzik sesi olsun istiyoruz. Trabzon’da daha fazla şiir okunsun, daha fazla tiyatro, daha fazla sinema gösterilsin ve şehir sanatsal etkinliklerle anılan bir kent haline gelsin.




Pandemi her alanı etkilediği gibi sanatsal ve kültürel etkinlikleri etkiledi hatta daha çok etkiledi. 2022 ve 2023’de de sizlerle birlikte çalışarak şehrimizi Türkiye’de görünür, daha çok sanatla anılır hale getireceğiz. 9. Karikatür Yarışmasını gerçekleştirdik. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu 300 eserin sahibini gönülden tebrik ediyorum. 2020’yi en güzel anlatan eserler bu eserler olacak. 2020 ve 2021’de bu hastalıktan vefat eden, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı.




Zorluoğlu’nun konuşmasından sonra yarışmaya katılan eserler kısa bir videoyla tanıtıldı. Yarışmada ilk üçe giren karikatür sanatçılarından Onder Önerbay ve Yüksel Bayram'a ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu verdi. Aramızda olmayan ve adlarına özel ödül konan Ziya Ramoğlu ödülünü oğlu Kemal Ramoğlu, Fahriye Çıtaklı'ya, Hikmet Aksoy ödülünü oğlu Akif Aksoy, Barış Uzun'a Harun Yavruoğlu ödülünü oğlu Dr. Miraç Yavruoğlu Musa Keklik'e verdiler. Teşvik ödüllerini ise Karikatür sanatçıları Zekeriya İskefyeli, Altan Özeskici ve Aşkın Ayrancıoğlu verdiler.


 
 
Tören sonrası kurdele keserek serginin açılışını yapan Başkan Murat Zorluoğlu, İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç daha sonra sergiyi gezerek eserleri tek tek incelediler. Sergi 20 Ocak 2022 tarihine kadar açık kalacak.
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta