Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
8. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILDI
26 Mart 2022
Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği ve Trabzon Fotoğrafevi Derneğinin desteğiyle Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen sergi, yurt dışı dahil ülkemizin bir çok ilinden sanatçıların eser katılımıylaaçıldı.



 




Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen ve sanatçıların büyük katılımın sağladığı sergide salon yetersizliği nedeniyle 40 karikatür, 10 fotoğraf ve 6 parça satirik heykelden oluşan eserler sergilenebildi. Serginin açılışına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı Feyhan Kurnaz, Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü Turan Bektaşoğlu, sanat derneklerinin başkanları, sanatçılar, sanatseverler katılım sağladı.






Serginin açılış konuşmasını yapan Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, sergiye destek veren kurum, kuruluş ve dernek başkanlarına teşekkür ederek “Karadeniz insanı hayatı mizah ile algılar, Karadeniz insanı için mizah bir yaşam biçimidir. Bu iklimin canı tez insanlarının gündelik yaşantısında mizahın olmadığı sosyal bir hayat düşünülemez. Bu nedenledir ki mizah kültürünün yaşatılması için bu uğraşların içerisinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Buradan yola çıkarak diyoruz ki Trabzon mizahın başkentidir. Yerel yöneticilerimizden bu sloganı yaşatmalarını istiyoruz.” Dedi ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten mizah müzesinin kurulmasını istedi.






Açılışta konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, mizah kültürüne katkı yapmak adına, sergi geleneğini yaşatan Mizah Sanatı Derneğine, başkan Adnan Taç ve destek olan derneklere teşekkür etti. Kentin kültürel ve sanatsal mekanlar açısından eksiklerinin olduğunu, giderilmesi yönünde gayret içerisinde olduklarını, imkanları ölçüsünde kültür ve sanat derneklerine, sanatçılara her zaman destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Konuşmaların ardından, sergi açılışına katılım sağlayan sanatseverlerle birlikte sergi gezildi. Eserler üzerinde yorumlar yapıldı. Sergi normal süresi olan 31 Mart 2022 akşamına kadar gezilebilecek.
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta