BİR HANS İLE BİR TEMEL TRABZON'DA BULUŞMUŞ
20 Haziran 2013

Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği, Almanya Ankara Büyükelçiliği, Ankara  Konrad Adenauer Stiftung  Vakfı  ve Trabzon Sanatevi’nin desteklediği, ünlü Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes ile Ziya Ramoğlu’nun karikatür sergisi 14 Haziran' Trabzon Sanatevi'nde açıldı.

Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç yaptığı açıklamada “Trabzonlu karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu 11 Kasım 2007 yılında aramızdan ayrılmış olsa da 1977 yılında İstanbul’da tanıştığı, çok iyi dost ve arkadaş olduğu Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes onu unutmadı. Yıllar sonra Trabzon’da birlikte açılmasını sağladığımız karikatür sergisi ile yeniden bir araya gelmiş oldular. Bu birlikteliği gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz.  Alman karikatür sanatçısı Lutz Backes’in portre ve karikatürlerinden oluşan 40 eserinin ve karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu’nun karikatürlerinden oluşan 20 eserinin yer aldığı sergi Dışişleri Bakanlığında görevli olan oğlu Kemal Ramoğlu, serginin açılışına destek veren Alman Büyükelçiliği görevlileri ve Ankara Konrad Adenauer Stiftung Vakfı yöneticisi Bekir Öncel ‘in katılımıyla 18 Haziran 2013 tarihinde saat 18.00’da açıldı. Trabzon Sanatevi, Salon Garaj’da açılan sergi 18 Haziran tarihine kadar açık kalacaktır.” Dedi.

Serginin açılışını Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, oğulu Kemal Ramoğlu, Alman karikatürist Lutz Backes ve Karikatürit Hikmet Aksoy birlikte açtılar. Sergide karikatür sanatçısı Lutz Backes katılımcıların portre karikatürünü çizerek canlı performans yaptı.

Görsel sanatlar, sahne sanatları ve yazım sanatı alanlarında faaliyetlerini sürdüren Mizah Sanatı Derneği,  karikatür alanında önemli bir buluşmayı gerçekleştirmiş ve Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan karikatürist Lutz Backes ile ülkemizin önemli karikatürcülerinden biri olan Ziya Ramoğlu’nun yolları bu defa Trabzon’da kesiştirmiş oldu.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ