Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
BİR HANS İLE BİR TEMEL TRABZON'DA BULUŞMUŞ
20 Haziran 2013

Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği, Almanya Ankara Büyükelçiliği, Ankara  Konrad Adenauer Stiftung  Vakfı  ve Trabzon Sanatevi’nin desteklediği, ünlü Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes ile Ziya Ramoğlu’nun karikatür sergisi 14 Haziran' Trabzon Sanatevi'nde açıldı.

 

 

 

Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç yaptığı açıklamada “Trabzonlu karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu 11 Kasım 2007 yılında aramızdan ayrılmış olsa da 1977 yılında İstanbul’da tanıştığı, çok iyi dost ve arkadaş olduğu Alman Karikatür sanatçısı Lutz Backes onu unutmadı. Yıllar sonra Trabzon’da birlikte açılmasını sağladığımız karikatür sergisi ile yeniden bir araya gelmiş oldular. Bu birlikteliği gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz.  Alman karikatür sanatçısı Lutz Backes’in portre ve karikatürlerinden oluşan 40 eserinin ve karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu’nun karikatürlerinden oluşan 20 eserinin yer aldığı sergi Dışişleri Bakanlığında görevli olan oğlu Kemal Ramoğlu, serginin açılışına destek veren Alman Büyükelçiliği görevlileri ve Ankara Konrad Adenauer Stiftung Vakfı yöneticisi Bekir Öncel ‘in katılımıyla 18 Haziran 2013 tarihinde saat 18.00’da açıldı. Trabzon Sanatevi, Salon Garaj’da açılan sergi 18 Haziran tarihine kadar açık kalacaktır.” Dedi.

 

 

Serginin açılışını Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, oğulu Kemal Ramoğlu, Alman karikatürist Lutz Backes ve Karikatürit Hikmet Aksoy birlikte açtılar. Sergide karikatür sanatçısı Lutz Backes katılımcıların portre karikatürünü çizerek canlı performans yaptı.

 

 

Görsel sanatlar, sahne sanatları ve yazım sanatı alanlarında faaliyetlerini sürdüren Mizah Sanatı Derneği,  karikatür alanında önemli bir buluşmayı gerçekleştirmiş ve Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan karikatürist Lutz Backes ile ülkemizin önemli karikatürcülerinden biri olan Ziya Ramoğlu’nun yolları bu defa Trabzon’da kesiştirmiş oldu.

 

Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta