SEMPOZYUMDA TİYATRO
25 Ekim 2013

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu, oynadığı "Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik" Oyunu ile İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinin 24-26 Ekim tarihleri arasında düzenlediği “Taşkın ve Heyelan” sempozyumu kapsamında 25 Ekim 2013 tarihinde, KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde sempozyum katılımcıları, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi üyeleri, aileleri ve tiyatro severlerle buluştu.

Tamer Küçük ve Ali Kemal Yılmaz'ın yazdığı, Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Ali Kemal Yılmaz, Tamer Küçük, Kübra Genç, Şükrü Üçüncü, Suat Kurt, Mahmut Mutaf, Cemil Adnan Müftüoğlu’nun oynadığı, Müziklerini Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı ve Yrd. Doç. Ersen Varlı, Dekorunu Mahmut Mutaf’ın yaptığı, ses ve ışıkta Mustafa Bayrak’ın görev aldığı oyun, salonu dolduran 500’ü aşkın izleyici tarafından beğeni ile izlendi.

Taşkın ve Heyelan başlıklı sempozyum kapsamında oynanan oyun, ağırlığını sempozyum katılımcısı mühendislerin oluşturduğu izleyicileri gülmekten kırıp geçirmesini “Gülmekten taştılar ve salonda gülme heyelanı oluşturdular” şeklinde yorumlandı.

İzleyenler arasında İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkez yöneticilerinin, Trabzon şubesi başkanı Mustafa Yaylalı, yönetim kurulu üyeleri, ve oyunun provalarına dahi giderek sanatçılara destek olan, kulüple sanatçılar arasında köprü kurulmasını sağlayan Trabzonspor Kulübü teknik direktörü Mustafa Akçay’ın da bulunduğu oyun, 2012-2013 sanat sezonunda 3,5 ay gibi kısa bir süre oynanabilmiş ve bu süre içerisinde çok beğeni toplayarak 4 bin seyirciye ulaşmıştır.

Komedi-drama tarzında Karadeniz insanının fıkra tadında diyaloglarının serpiştirildiği oyun, bundan sonraki süreçte Trabzon’da istek üzerine ve Trabzon dışına turne şeklinde oynanmaya devam edecek.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ