Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
VALİ ABDİL CELİL ÖZ TRABZON'U MİZAHIN BAŞKENTİ İLAN ETTİ...
18 Ocak 2014

Kısa adı Mizahder olan Mizah Sanatı Derneği organize ettiği “2.Görsel Mizahi Yapıtlar” sergisi açıldı. Sergi açılışında konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon’u mizahın başkenti ilan etti. Trabzon Sanatevi üye derneklerinden olan Mizah Sanatı Derneği ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteği ile “2. Mizahi Görsel Yapıtlar Sergisi’ni 17 Ocak 2014 tarihinde Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtı. Bürokrasinin, sivil toplum örgütlerinin sanatçı ve sanatseverleri büyük ilgi gösterdiği sergiye Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, vali yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, başkan yardımcıları Osman Gökhan Bali, Hüseyin Turan, Ergin Aydın, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız katıldı.

 

 

Sergi açılışında Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükcüoğlu ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz birer konuşma yaptılar. Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç yaptığı konuşmada “Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mizah Sanatı Derneği’nin iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen, “Mizahi Görsel Yapıtlar Sergisi” kentte mizahın ne denli önemli bir ifade aracı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu ve bu tarz sergilerin Trabzon’da mizahın markalaşmasına ve kent tanıtımına önemli katkılar sunacağı açıktır.

 

 

Bu kentin insanı hayatı mizah ile algılar. Böylesi sergiler kentin tanıtılması ve sanatçının motive edilmesi açısından da önemlidir. Farklı sanat disiplinlerince bir araya gelerek oluşturulan serginin ve sergi albümünün, Trabzon’da mizah sanatının gelişmesi ve genç mizahçıların yetişmesine katkı verecektir.” Dedi. Serginin gerçekleşmesine destek veren Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, İl Özel İdaresine, İş adamı Yusuf Rizeli’ye ve Zigana Yörük Çadırına teşekkür edtti.

 

 

 

Trabzon valisi Abdil Celil Öz yaptığı konuşmada Trabzon adına önemli bir açıklama yaptığı konuşmasında “Trabzon’un en önemli özelliği şüphesiz mizahi üretkenliğidir. Kentin güçlü mizahi geleneği ile beslenen Trabzonlu sanatçılar, bu sergiyle sanatın farklı araçlarını kullanarak kültürel mirası ve mizah geleneğini, zeki ve özgün kurgularla hayata taşıyorlar. Sanatçı potansiyeli bu kadar yüksek olan bir kentin gündelik yaşantısının her dakikasına varıncaya kadar mizah ile iç içe olması, kent insanının mizahı bir konuşma biçimi şeklinde kullanması çok özel bir ayrıcalıktır. Ben de Trabzon’u mizahın başkenti olarak ilan ediyorum” dedi.

 

 

Sahne sanatları, Görsel Sanatlar ve Yazım Sanatı alanlarında faaliyetlerini sürdürmekte olan Mizah Sanatı Derneği, mizah olgusu taşıyan ve adı “Görsel Mizahi Yapıtlar” olan sergide karikatür, fotoğraf ve heykel sanat eserleri yer almaktadır. Gelecek yıllarda mizahi unsur taşıyan tüm sanat dallarının katılımıyla gelenekselleşmesi düşünülen sergide; Heykel sanatında Aydın Altundağ, Hasan Fehmi Hızal, İrfan Bilgin, Mehmet Hacıfettahoğlu, Mümin Candaş, Selman Uzun, Özgür Özmen, fotoğraf sanatında Hasan Fahri Gümüştekin, Mehmet Turan Özdemir, Mustafa Reşat Sümerkan, Şaban Ali İmamoğlu, Vedat Osmanoğlu, Karikatür sanatında Adnan Taç, Barış Uzun, Bülent Sümer, Cumhur Gazioğlu, Fehmi Uygar Kırmızıkan, Hakan Sümer, Hikmet Aksoy, Muammer Kotbaş, Orhan Zafer, Tamer Küçük, Zekeriya İskefyeli, Ziya Ramoğlu’nun eserleri yer almaktadır. Karikatür, Fotoğraf ve Heykelden oluşan 82 eserin yer aldığı sergi 27 Ocak 2014 tarihine kadar açık kalacak.

 

5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta