SALONDA KARİKATÜR SAHNEDE TİYATRO...
4 Mayıs 2014

Mizah Sanatı Derneği, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun organize ettiği 02-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 15. Uluslar arası Karadeniz Tiyatro Festivali programı kapsamında “Çizgili Dünya Halleri” isimli karma karikatür sergisini açtı.

Çizginin evrensel dilini kullanarak açılan bu sergi; Yerel, ulusal ve uluslar arası konularda 30 adet serbest çalışmalardan oluşmaktadır.

Sergide yer alan karikatürlerde yerelde yaşananlarla, Dünya genelinde yaşananlara doğru bir köprü kurmaya çalışılırken farklı yaşam kesitlerinin çizgiye konu edildiği bir seçki sergilendi.

Sanatseverler sergilenen karikatürlerde; Gereksiz savaşların, anlamsız ekonomik zorlukların, bazen çekilmez, bazen sempatik hale gelen sosyal hayatın yansımalarını bulacaklar.

Sergide; Ziya RAMOĞLU, Hikmet AKSOY, Cumhur GAZİOĞLU, Fehmi Uygar KIRMIZIKAN, Muammer KOTBAŞ, Tamer KÜÇÜK, Bülent SÜMER, Hakan SÜMER, Adnan TAÇ, Barış UZUN, Orhan ZAFER’ın karikatürleri yer almaktadır. 03 Mayıs tarihinde açılan sergi; Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinde 15 Mayıs’a kadar açık kalacak.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ