Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
4. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIYOR...
17 Mart 2016

 

 

 

Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği ve Trabzon Fotoğrafevi’nin desteklediği 4. Görsel Mizahi yapıtlar sergisi 18 Mart 2016 tarihinde saat 17.30’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açılıyor.


 

18-26 Mart 2016 tarihleri arasında açık kalacak olan mizah temalı sergi karikatür, fotoğraf ve heykel eserlerden oluşmaktadır. Sergi konsepti heykelde Hasan Fehmi HIZAL, karikatürde; Adnan TAÇ, Aşkın AYRANCIOĞLU, Barış UZUN, Bülent SÜMER, Cumhur GAZİOĞLU, Hakan SÜMER, Hamza GÜL, Hikmet AKSOY, Muammer KOTBAŞ,  Orhan ZAFER, Tamer KÜÇÜK, Zekeriya İSKEFYELİ,  Ziya RAMOĞLU, Fotoğrafta H.Fahri GÜMÜŞTEKİN, M. Reşat SÜMERKAN, Muhittin İNCE, Nermin KARSAN, Özkan KÖSE, Sevgi GÜLTEKİN, Ş.Ali İMAMOĞLU, Şenol ERDENER, Türkün SÜMERKAN, Vedat OSMANOĞLU’nun eserlerinden oluşmaktadır.



 

Mizah temalı sergi ile amaç; Trabzon’un yaşayan mizah damarını güçlendirmek, sözlü ifade biçimlerine özde yerel mizahı, genelde evrensel mizah dilini kullanarak farklı zamanlarda ve mekanlarda lokal yapılan, farklı sanat disiplinlerini tek etkinlikte bir araya getirmektir. Böylece daha fazla katılımcının izlemesine fırsat yaratmak, sanat izleyicisine ve sanata yeni kazanımlar sağlamaktır.







Bu amaçtan yola çıkan Mizah Sanatı Derneği; Sergiyi destekleyen sanat kurumları ve sanatçılarla her geçen yıl daha geniş katılımla “Görsel Mizahi Yapıtlar” sergisinin etki ve etkileşim gücünü arttırmaktır. Özde Trabzon’un genelde ülkemizin en iyi şekilde tanıtımını yapma çabası içerisinde Trabzon’u “Mizahın Başkenti” yapmayı hedeflenmektedir.



Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta