4. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIYOR...
17 Mart 2016

Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği ve Trabzon Fotoğrafevi’nin desteklediği 4. Görsel Mizahi yapıtlar sergisi 18 Mart 2016 tarihinde saat 17.30’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açılıyor.

18-26 Mart 2016 tarihleri arasında açık kalacak olan mizah temalı sergi karikatür, fotoğraf ve heykel eserlerden oluşmaktadır. Sergi konsepti heykelde Hasan Fehmi HIZAL, karikatürde; Adnan TAÇ, Aşkın AYRANCIOĞLU, Barış UZUN, Bülent SÜMER, Cumhur GAZİOĞLU, Hakan SÜMER, Hamza GÜL, Hikmet AKSOY, Muammer KOTBAŞ,  Orhan ZAFER, Tamer KÜÇÜK, Zekeriya İSKEFYELİ,  Ziya RAMOĞLU, Fotoğrafta H.Fahri GÜMÜŞTEKİN, M. Reşat SÜMERKAN, Muhittin İNCE, Nermin KARSAN, Özkan KÖSE, Sevgi GÜLTEKİN, Ş.Ali İMAMOĞLU, Şenol ERDENER, Türkün SÜMERKAN, Vedat OSMANOĞLU’nun eserlerinden oluşmaktadır.

Mizah temalı sergi ile amaç; Trabzon’un yaşayan mizah damarını güçlendirmek, sözlü ifade biçimlerine özde yerel mizahı, genelde evrensel mizah dilini kullanarak farklı zamanlarda ve mekanlarda lokal yapılan, farklı sanat disiplinlerini tek etkinlikte bir araya getirmektir. Böylece daha fazla katılımcının izlemesine fırsat yaratmak, sanat izleyicisine ve sanata yeni kazanımlar sağlamaktır.

Bu amaçtan yola çıkan Mizah Sanatı Derneği; Sergiyi destekleyen sanat kurumları ve sanatçılarla her geçen yıl daha geniş katılımla “Görsel Mizahi Yapıtlar” sergisinin etki ve etkileşim gücünü arttırmaktır. Özde Trabzon’un genelde ülkemizin en iyi şekilde tanıtımını yapma çabası içerisinde Trabzon’u “Mizahın Başkenti” yapmayı hedeflenmektedir.

6. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE ÇAĞRI...
6. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE ÇAĞRI   Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü il
ALTINORDU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI...
  1. YARIŞMANIN AMACI: Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdrülüğü tarafından düzenlenen ya