7 GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE DAVET
2 Ocak 2019

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE ÇAĞRI

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mizah Sanatı Derneği'nin düzenlediği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Trabzon Fotoğrafevi Derneği  ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği'nin desteklediği 7. Görsel Mizahi yapıtlar sergisinin 15-20 Mart 2019 tarihleri arasında açılması planlanmıştır.

7. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisine katılma şartları;

1.  Karikatür, fotoğraf, heykel disiplinlerindeki eserleri içermektedir.

2. Sergiye, ilgili disiplinlerde kent içi-kent dışında faaliyet gösteren Trabzonlu sanatçılar ile “Trabzon’dan yolu geçen” sanatçılar katılabilecektir.

3.  Konu sınırlaması olmakla birlikte sergilenecek eserler KOMİK VE GÜLMECE içerikli olmalıdır.

4.  Eserlerini geliş-gidiş (kargo) giderleri katılımcıya aittir.

5. Sanatçılar karikatür, fotoğraf ve heykel alanında toplamda en fazla 4 eser ile katılabilecektir. Sergi mekanının ve sergi albümünün imkanları dikkate alınarak katılımcı sanatçılar tarafından eserler öncelik sırasına göre numaralandırılacaktır. Bu işlem azaltılmaya gidilmesi durumunda organizasyona kolaylık sağlayacaktır.

6.  Karikatür ve fotoğraflarda ebat 50x70 cm. olacaktır. Eserlerin asılabilmesi için arkalarının askı sistemine uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Gönderilecek fotoğraf eserlerde bilgisayar programları (Photoshop veya benzer programlar) kullanılarak içerik kurgulaması yapılmamış olmalıdır.

7. Her katılımcı bastırılacak sergi albümünde kullanılmak üzere bilgisayar ortamında word dosyasına yazılı kısa özgeçmişi (özgeçmişler, ayrılan sayfa olanaklarına göre kısaltılabilir), .jpg formatında 300 dp yüksek çözünürlükte taranmış kişisel fotoğrafı ve sergiye katılacağı eserlerin görsellerini büyük boyutlu dosyaların gönderilmesine imkan sağlayan we-Transfer, Google Drive gibi programlar üzerinden Mizah Sanatı Derneği’nin e-posta mizahsanatidernegi@gmail.com adresine 15 Şubat 2019 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

8.  Katılımcılar, sergilemeye hazır halde basılı eserlerini, zarar görmeyecek şekilde ambalajlayarak paketlerin üzerine “7.Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi” ibaresini yazmak suretiyle kargo ile ya da elden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ortahisar / Trabzon adresine teslim edeceklerdir. Eser teslim etme süresi 15 Şubat - 25 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak ve 25 Şubat 2019 tarihinde saat 17.00'da sona erecektir. Bu tarihten sonra gelen eserler dikkate alınmayacaktır.

9.  Organizasyon Kurulu, sergilemeye yönelik düzenleme yapma yetkisine sahiptir.

10. Belirtilen şartları taşımayan eserler ve şartnamede istenenleri yerine getirmeyen sanatçıların eserleri sergileme ve sergi albümü dışında bırakılacaktır. Basımı yapılan 6. Görsel Mizahi Yapıtlar Albümü, 15 Mart 2019 tarihinde açılışı yapılacak olan 7. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisinde sanatçılarımıza ve sanatseverlerimize takdim edilecektir.

7 GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE DAVET
  7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE ÇAĞRI   Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü
ELVEDA ALFREDO 2019 YILI OYUN TAKVİMİ
    09 Kasım 2018 tarihinde seyircisiyle buluşan Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatro