2016-2017 SEZON OYUNUMUZ GÖZÜNE GİRSİN
14 Kasım 2016

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2016-2017 sezonunu Ali Kemal Yılmaz’ın yazıp yönettiği “Gözüne Girsin” oyunu ile açıyor. Ali Kemal Yılmaz, Tamer Küçük, Şükrü Üçüncü, Kübra Genç, Mahmut Mutaf, Elvan Hayali Demirci, Gözde Aydın, Vildan Maden’in rol aldığı oyun, 18 Kasım 2016 tarihinde saat 20.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Almanya Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği’nin desteklediği Gugulumdakiler Tiyatrosu’na, Çaykur’un ana sponsorluğunun yanı sıra birçok firma da sponsor oldu. Mizah tabanlı, komedi oyunlarını büyük beğeni ile izlettirme başarısı yakalayan Gugulumdakiler Tiyatrosu bu sezona da çok iddialı giriyor.

“Gözüne Girsin” oyunu, genel kurgusuyla vodvil tarzı olarak bilinen, toplumsal sorunları mizahi bir yaklaşımla hicveden bir oyun olarak hazırlanmıştır. Komedi ile pek çok ortak tarafı olsa da bazı yönleriyle komediden ayrılmaktadır. Oyunda, olayların kaynaklandığı sosyal sorunlar vurgulanmaya çalışılırken, karakterler detayları ile belirtilmeden, belli özellikleriyle ve abartılı bir şekilde öne çıkartılmıştır. Vodvil tarzı oyunlarda toplumsal eleştiri örtük bir biçimde verilmesi nedeniyle, “Gözüne Girsin” daha çok kişiler ve abartılı karakterleri öne çıkartılarak oyunun dinamizmine ve oyunsu keyfine engel olmayacak biçimde tasarlanmıştır.

Tiyatro severler bu oyunda vefayı, vefasızlığı, nankörlüğü, sevgiyi ve menfaatler uğruna kurulan tezgâhların, bazen komik bazen de içinizi acıtacak şekilde kurgulandığı, entrikalarla dolu bir hayat hikâyesi ve sonunda ilahi adaletin tecelli edişini izleyecekler. Bilmeden yaptıklarımızın karşımıza çıkaracağı belirsiz sürprizler kadar, bilerek yaptıklarımızın doğurduğu sonuçların da ne zaman ve ne şekilde karşımıza çıkacağını hesap edemediğimiz sürprizleri olacaktır. Gugulumdakiler Tiyatrosu; 01, 20 Aralık, 06, 20 Ocak, 03, 16 Şubat, 03, 18, 27 Mart, 07, 22 Nisan, 05, 18 Mayıs oyunlarını Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde saat 20.00’da oynayacaktır.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ