6.GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIYOR...
12 Mart 2018

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Fotoğrafevi Derneği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin katkıları ile Mizah Sanatı Derneği tarafından düzenlenen 6. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 16 Mart 20128 tarihinde saat 17.30’da açılıyor. Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün teknik desteği ile Güzel Sanatlar Galerisinde açılacak sergide karikatür, fotoğraf ve modelleme heykelcikler yer almaktadır. Geleneksel hale getirilen sergi açılışında geçen yıl yapılan 5. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisi albümü katılımcılara ücretsiz dağıtılacaktır. Sergi 16-24 Mart 2018 tarihleri arasında açık kalacaktır.

Sergiden amaç; yaşamı mizah ile algılayan ve bir yaşam biçim olarak benimseyen Karadeniz insanının, mizaha dönük yüzünü besleyen mizah damarını kentte canlı tutmaktır. Bunu yaparken mizahı kaldırabilen karikatür, fotoğraf, heykel ya da heykelimsi tasarımlarla gelenekselleştirmek, Trabzon’da sürekliliğini sağlamak ve tanıtımına destek olmaktır. Sergide karikatür alanında Adnan Taç, Ali Bulca, Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu, Barış Uzun, Bülent Sümer, Cumhur Gazioğlu, Devrim Demiral, Engin Selçuk, Hikmet Aksoy, İsmail Kar, Jia Rui Jun, Lütfü Çakın, Muammer Kotbaş, Murat İlhan, Orhan Zafer, Tamer Küçük, Zekeriya İskefyeli, Ziya Ramoğlu’nun eserleri, fotoğrafta;  Emine Hülya Namlı, Erol Özer, Fatma Kaşıkcı, Mehmet Selçuk, Mustafa Reşat Sümerkan, Nehir Yılmaz İlyas, Özkan Köse, Salih Hayal, Şenol Erdener, Şükrü Üçüncü, heykelimsi tasarımlarda; Mehmet Aslan ve Dinçer Pilgir’in eserleri yer almaktadır.

ELVEDA ALFREDO OYUNU PRÖMİYER YAPTI
            Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu “Elveda Alfredo” ile
2018-2019 SANAT SEZONU OYUNUMUZ ELVEDA ALFREDO
          Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2018-2019 sanat sezonunu tir