GUGULUMDAKİLER TİYATROSUNDAN SOSYAL SORUMLULUK
19 Ocak 2019

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2018-2019 sanat sezonunu tirjedi türünde tek perde “Elveda Alfredo” oyunu ile açtı. Şükrü Üçüncü’nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu’nun yönettiği “Elveda Alfredo” oyunu, prömiyerini yaptığı 9 Kasım 2018 tarihinden bu güne kapalı gişe oynamaya devam ediyor.

Mizah tabanlı oyunlarla salonları doldurup taşıran Gugulumdakiler Tiyatrosu, yüksek izlenme oranı başarısına sosyal sorumluluk başarılarını da eklemeye devam ediyor. Geçmiş sezonlarda Hayrat Kaymakamlığı ile madde bağımlılığı “Özgür Doğdun Köle Olma” projesi, Soma maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım kampanyası, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası “Taşkın ve Heyelan” sempozyumu gibi kampanya ve projelerde sosyal sorumluluk üstlenmiş ve oyunlar oynamıştır.

Gugulumdakiler Tiyatrosu sosyal sorumluluk bilincine bu sezon yenilerini de eklemeyi sürdürdü. Bu kapsamda Anadolu Engelliler Derneği yararına ve Rize Kalkande ilçesi Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine oynadılar. Kalkandere ilçesinden Trabzon’a öğretmenleriyle birlikte gelen öğrenciler “Elveda Alfredo” oyununu büyük bir zevkle izlediler ve çok beğendiler. Oyun sonrasında öğrencilerin tiyatro kültürüne katkı sağlaması amacıyla önemli bir sorumluluk daha yerine getirildi. Oyuncular sahnede, öğrenciler koltuklarında “Geleceğin Tiyatrocuları” başlıklı bir de söyleşi yaptılar. Söyleşide izledikleri oyun üzerine ve tiyatro üzerine güzel bir söyleşi ile programı sonuçlandırdılar.

TRABZON 1 NCİ MİZAH FESTİVALİ'Nİ YAPIYORUZ.
  TRABZON 1 NCİ MİZAH FESTİVALİ 9-10 ŞUBAT 2019            Gençlik ve Spor
OYUNCUMUZ ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ İLE GURUR GECEMİZ