7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
16 Mart 2019

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Fotoğrafevi Derneği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin destekleriyle Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen 7. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 15 Mart 2019 tarihinde saat 17.30’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Açılışı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Adayı mimar Salih Akyüz, ünlü savaş fotoğrafcısı ve belgesel yapımcısı Çoşkun Aral, Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altunay, Trabzon Sanatevi ve Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç birlikte yaptılar.

Sergiye büyük ilgi gösteren sanatseverlerin ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşen açılışta 33 sanatçının karikatür, fotoğraf ve satirik heykellerden oluşan 80 eseri sergilendi. Sergide karikatür alanında Adnan Taç, Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu, Bülent Sümer, Cumhur Gazioğlu, Engin Selçuk, Hakan Sümer, Halil İbrahim Yıldırım, Hasan Seçkin, Hikmet Aksoy, Kamil Yavuz, Lütfü Çakın, Mehmet Selçuk, Murat İlhan, Mustafa Yıldız, Onur Karadurmuş, Raşit Yakalı, Şevket Yalaz, Tamer Küçük, Yılmaz Okumuş, Zekeriya İskefyeli, Ziya Ramoğlu’nun eserleri, fotoğrafta; Ali Kahveci, Ali Kılıç, Elmas Cumcu, Ercan Yetimoğlu, Emine Hülya Namlı, Meryem Erdoğdu, Mustafa Reşat Sümerkan, Şaban Ali İmamoğlu, Şükrü Üçüncü, Türkün Sümerkan’ın eserleri; Satirik heykellerde Mehmet Aslan’ın eserleri yer aldı.

Açılış konuşmalarında Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ve ünlü savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Çoşkun Aral birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda mizahın gücüne, karikatürün etkisine dikkat çekildi. Karadeniz insanının mizahla barışık olan yüzüne ve kendisine has özgüvenine vurgu yapıldı. Kentin kültürel mirası olan mizahın yerelden çıkarılıp ulusala ve hatta uluslararası boyutlara taşınması ve desteklenmesi istendi. Açılışta bulunan katılımcılara geçen yılın sergilenen eserlerinin yer aldığı 6. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisi kataloğu ücretsiz dağıtıldı. Sergi 15-20 Mart 2019 tarihleri arasında açık kalacaktır.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ