8. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE DAVET
16 Aralık 2019

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün teknik desteği ile Mizah Sanatı Derneği'nin düzenlediği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Trabzon Fotoğrafevi Derneği  ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği'nin desteklediği 8. Görsel Mizahi yapıtlar sergisinin 20-28 Mart 2020 tarihleri arasında açılacaktır.

8. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisine katılma şartları;

1.  Karikatür, fotoğraf, heykel disiplinlerindeki eserleri içermektedir.

2. Sergiye, ilgili disiplinlerde kent içi-kent dışında faaliyet gösteren Trabzonlu sanatçılar ile “Trabzon’dan yolu geçen” sanatçılar katılabilecektir.

3.  Konu sınırlaması olmakla birlikte sergilenecek eserler KOMİK VE GÜLMECE içerikli olmalıdır.

4.  Eserlerini geliş-gidiş (kargo) giderleri katılımcıya aittir.

5. Sanatçılar karikatür, fotoğraf ve heykel alanında toplamda en fazla 4 eser ile katılabilecektir. Sergi mekanının ve sergi albümünün imkanları dikkate alınarak katılımcı sanatçılar tarafından eserler öncelik sırasına göre numaralandırılacaktır. Bu işlem azaltılmaya gidilmesi durumunda organizasyona kolaylık sağlayacaktır.

6.  Karikatür ve fotoğraflarda ebat 50x70 cm. olacaktır. Eserlerin asılabilmesi için arkalarının askı sistemine uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Gönderilecek fotoğraf eserlerde bilgisayar programları (Photoshop veya benzer programlar) kullanılarak içerik kurgulaması yapılmamış olmalıdır.

7. Her katılımcı bastırılacak sergi albümünde kullanılmak üzere bilgisayar ortamında word dosyasına yazılı kısa özgeçmişi (özgeçmişler, ayrılan sayfa olanaklarına göre kısaltılabilir), .jpg formatında 300 dp yüksek çözünürlükte taranmış kişisel fotoğrafı ve sergiye katılacağı eserlerin görsellerini, büyük boyutlu dosyaların gönderilmesine imkan sağlayan we-Transfer, Google Drive gibi programlar üzerinden Mizah Sanatı Derneği’nin e-postamizahsanatidernegi@gmail.com adresine 15 Şubat 2020 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

8.  Katılımcılar, sergilemeye hazır halde basılı eserlerini, zarar görmeyecek şekilde ambalajlayarak paketlerin üzerine“8.Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi” ibaresini yazmak suretiyle kargo ile ya da elden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ortahisar / Trabzon adresine teslim edeceklerdir. Eser teslim etme süresi 15 Şubat - 25 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak ve 25 Şubat 2020 tarihinde saat 17.00'da sona erecektir. Bu tarihten sonra gelen eserler dikkate alınmayacaktır.

9.  Organizasyon Kurulu, sergilemeye yönelik düzenleme yapma yetkisine sahiptir.

10. Belirtilen şartları taşımayan eserler ve şartnamede istenenleri yerine getirmeyen sanatçıların eserleri sergileme ve sergi albümü dışında bırakılacaktır. Basımı yapılan 7. Görsel Mizahi Yapıtlar Albümü, 20 Mart 2020 tarihinde açılışı yapılacak olan 8. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisinde sanatçılarımıza ve sanatseverlerimize takdim edilecektir.

2019-2020 SEZON OYUNUMUZ GERGİN AİLE İLE PERDELERİ AÇIYORUZ
  Mizah Sanatı Derneği'nin Gugulumdakiler Tiyatrosu 2019-2020 sanat sezonunu "Gergin Aile" oyunu
8. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE DAVET
ZİYARETLER SÜRÜYOR...