ADALET VE ÇEVRE KONULU KARİKATÜR SERGİLERİMİZİ AÇTIK...
8 Haziran 2014

Karikatürcüler Derneği'nin katkılarıyla "ÇEVRE" konulu, Barolar Birliği ve Karikatürcüler Derneği'nin katkılarıyla "ADALET" konulu uluslar arası karikatür sergileri Mizah Sanatı Derneği ve Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin organizasyonu ile 06 Haziran 2014 tarihinde saat 17.30 da Trabzon Sanatevi bahçesinde açıldı.

Dünya çevre günü nedeniyle "çevre"ye olan duyarlılığın çizgilerle anlatıldığı sergide 30 karikatür sanatçısının eseri yer alırken, Avukatlar Günü nedeniyle Ankara'da Barolar Birliği merkezi salonunda ve Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı olarak açılan “Adalet” konulu sergide 50 karikatür sanatçısının eseri yer aldı. İlginin büyük olduğu sergilerin açılış konuşmalarında Adalet ve çevre konularına vurgu yapıldı. Gazeteci Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nun “İkisi de yerlerde sürünüyor” yorumuna Mizah Sanatı Derneği Başkanı ve Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilcisi Adnan Taç da “Sergilerdeki karikatürler bu hassasiyetin çığlığı oldular” şeklinde cevap verdi.

Sergilerin açılışına; Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, İşkur İl Müdürü Mustafa Sezgin, Dernekler İl Müdürü Salih Seyyar, Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Murat Yeter, Barolar Birliğini temsilen İdari Koordinatör Nilay Atalay, bürokratlar, STK Temsilcileri, sanatçılar katıldı. Sergiler 14 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ