14.DİREKLERARASI SEYİRCİ ÖDÜLLERİMİZİ ALDIK...
21 Aralık 2014

Jürisi seyirciler tarafından oluşturulan ve 2013-2014 sezonunda, kategorilerinde en başarılı bulunan oyunlar, oyuncular ve tiyatrolar için her yıl verilen "Direklerarası Seyirci Ödülleri" 2014 yılı tiyatro sezonu sonunda açıklanmıştı.

Bu yıl ödül töreni Giresun Belediyesi Konservatuvarı Vahit Sütlaş sahnesinde yapıldı. Tiyatro Gazetesi ve Direklerarası seyirci ödülleri organizatörü Ömer Şahinbaş'ın katkılarıyla gerçekleşen gecede 2013 yılında düzenlenemeyan organizasyonda ödüllerini alamayanların ödülleri de bu gecede sahiplerini buldu.

Protokolün, sanatçıların ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde, ödüle layık görülen sanatçılara plaketleri takdim edildi. Trabzon'dan 2013 yılı ödüllerinde Trabzon Şehir Tiyatrosu, Trabzon Umut Tiyatrosu ödüllerini alırken, 2014 yılı için belirlenen "Direklerarası Seyirci ödülleri" değerlendirme sonuçlarına göre Trabzon’da amatör tiyatrolarda Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu iki dalda ödüle layık görüldü. Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu Tasarım Ödülleri Sahne Tasarımı dalında “Bi Sıkıntı Yok” oyunu ile Mahmut Mutaf, Genç Yetenek Ödülleri (Trabzon) dalında “Bi Sıkıntı Yok” oyunundaki başarısıyla Kübra Genç ödüllerini aldılar.

Yapılan değerlendirme sonucunda; Yönetmen, Birkan Görgün, “50 M. Yüksekten Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak” Trabzon Devlet Tiyatrosu, Oyun Yazarı, İbrahim Kavzoğlu, “Biz Böyleyiz” Tiyatro Zinos, Performans Ödüllerinde; Erkek Oyuncu, Ceyhun Gen, “50 M. Yüksekten Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak” Trabzon Devlet Tiyatrosu, Kadın Oyuncu; Didem Özkavukçu, “50 M. Yüksekten Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak” Trabzon Devlet Tiyatrosu, Kostüm Tasarımı; Elvan Hayali Demirci, “Kuğunun Şarkısı” Trabzon Şiir Tiyatrosu da ödüllerini aldılar.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ