Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
3. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ ESERLERİNİZ BEKLİYOR
6 Ocak 2015

 

 

 

 

Trabzon Sanatevi üye derneklerinden olan Mizah Sanatı Derneği, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte düzenleyecekleri 3. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisini bu yıl da açıyorlar.  Trabzon Sanatevi üyesi derneklerden Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin desteklediği sergi 06-14 Mart 2015 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açılacak.

 

 

 

 

Trabzon’un en önemli özelliği şüphesiz mizahi üretkenliğidir. Geleneksel hale getirilen bu sergiyle; Kentin güçlü mizahi geleneği ile beslenen Trabzonlu sanatçılar, sanatın farklı araçlarını kullanarak kültürel mirası ve mizah geleneğini, zeki ve özgün kurgularla hayata taşıyorlar.

 

 

 

 

3. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisine katılacak sanatçılar, 10 Şubat 2015 tarihine kadar eserlerini kargo ya da elden Trabzon Sanatevine şartnamede belirtilen şekilde teslim edebilecekler. Sergiye katılımla ilgili olarak belirlenen şartlar, İlgili derneklerin ve Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün sitesinde yayınlanmıştır.

 

 

3. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisine katılma şartları;


1.  Karikatür, fotoğraf ve heykel sanat eserlerini içermektedir.

2.  Sergiye, ilgili sanat dallarında faaliyet gösteren Trabzon sanatçıları ve kent dışındaki Trabzonlu sanatçılar katılabilecektir.

3.  Sergi konsepti tematik olup gönderilecek eserler mizahi içerikli olmalıdır.

4. Sergileme sürecinde; fotoğraf eserlerini Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Heykel eserlerini Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği, Karikatür eserlerini Mizah Sanatı Derneği koordine edecektir.

5.  Eserlerini kargo ile gönderen sanatçıların gönderme ve iade kargo ücretleri kendilerine ait olacaktır.  

6.  2. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi albümü bastırılmıştır. Edinmek isteyenler kendi alanları ile ilgili olan derneklerle temas kurabilirler. Bu yıl açılacak olan sergi albümünün batırılmasına esas olmak üzere teslim edilen eserlerle birlikte sanatçının kısa özgeçmişinin, 300 dp yüksek çözünürlükte taranmış kişisel fotoğrafını ve öncelik sırasına göre numaralandırılmış eserlerini CD / DVD'ye kayıt ederek Trabzon Sanatevine teslim edeceklerdir.

7.  Her katılımcı karikatür, heykel ve fotoğraf alanında toplamda en fazla 4 eser ile katılabilecektir.

8.  Sergi mekanının ve basılacak olan sergi albümünün imkanları dikkate alınarak katılımcı sanatçılar tarafından eserler öncelik sırasına göre numaralandırılacaktır. Bu işlem azaltılmaya gidilmesi durumunda organizasyona kolaylık sağlayacaktır.

9.  Karikatür ve fotoğraflarda büyük kenar ebadı yatay veya dikey70 cm'den büyük olmayacaktır. Eserlerin asılabilmesi için askı sistemine uygun olmak koşulu ile çerçevede kağıda veya beze baskı ya da dekota, fotoblok baskı şeklinde olacaktır.

10.  Mizah Sanatı Derneği karikatür, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği heykel, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği'nin fotoğraf alanında mizahi içerik taşıyan eserlerle destek vereceği 3. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisine kargo ya da elden eser teslim etme süresi 10 Şubat 2015 saat 17.00'da sona erecektir. Bu tarihten sonra gelen eserler dikkate alınmayacaktır.

11.  Sergi değerlendirme jürisi Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, karikatürde Hikmet Aksoy, Adnan Taç, Fotoğrafda Mustafa Reşat Sümerkan, Vedat Osmanoğlu, Heykelde Hasan Fehmi Hızal, Mümin Candaş'tan oluşmaktadır. Jüri gerektiğinde serginin uygulamasına yönelik olarak değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

12. Belirtilen şartları taşımayan eserler ve şartnamede istenenleri yerine getirmeyen sanatçıların eserleri sergileme ve sergi albümü dışında bırakılacaktır.

Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta