3. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIYOR
2 Mart 2015

Trabzon Sanatevi üye derneklerinden olan Mizah Sanatı Derneği, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen 3. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisini bu yıl da açıyor. Trabzon Sanatevi üyesi derneklerden Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin desteklediği sergi 06-14 Mart 2015 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açılacak.

Trabzon’u diğer illerden ayrıcalıklı yapan şüphesiz yüzünün mizaha dönük olmasıdır. Bu vizyona sahip olan Trabzon insanı, nüktedanlığı ile mizahın Temel’i, Trabzon ise mizahın başkenti olma özelliğini taşımaktadır. Karikatür, fotoğraf ve heykel’in bir arada sunulduğu mizahi içerikli sergi 06 Mart 2015 tarihinde saat 17.30’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde sanatseverlerle buluşuyor. Geleneksel hale getirilen bu sergiyle; Kentin güçlü mizahi geleneği ile beslenen Trabzonlu sanatçılar, sanatın farklı araçlarını kullanarak kültürel mirası ve mizah geleneğini, zeki ve özgün kurgularla hayata taşıyorlar.

Sergide; Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy, Adnan Taç, Cumhur Gazioğlu, Muammer Kotbaş, Tamer Küçük, Hakan Sümer, Bülent Sümer, Gürol Ustaömeroğlu, Barış Uzun, Orhan Zafer, Deniz Erek, Özlem Çakır, F.Uygar Kırmızıkan, Zekeriya İskefyeli’nin eserlerinden oluşan 40 karikatür, H.Fahri Gümüştekin, İdris Gençcelep, M.Turan Özdemir, M.Reşat Sümerkan, Ş.Ali İmamoğlu, Şerefettin Yetimoğlu’nun eserlerinden oluşan 10 Fotoğraf ve Hasan Fehmi Hızal’ın eserlerinden oluşan 15 heykel yer alacak. Sergi 14 Mart 2015 tarihine kadar açık kalacak.

7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIŞI MUHTEŞEMDİ
  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü,
7. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNİ AÇIYORUZ
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğ