Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
3. GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİ AÇILIYOR
2 Mart 2015

 

 

 

Trabzon Sanatevi üye derneklerinden olan Mizah Sanatı Derneği, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen 3. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisini bu yıl da açıyor. Trabzon Sanatevi üyesi derneklerden Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin desteklediği sergi 06-14 Mart 2015 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açılacak.





Trabzon’u diğer illerden ayrıcalıklı yapan şüphesiz yüzünün mizaha dönük olmasıdır. Bu vizyona sahip olan Trabzon insanı, nüktedanlığı ile mizahın Temel’i, Trabzon ise mizahın başkenti olma özelliğini taşımaktadır. Karikatür, fotoğraf ve heykel’in bir arada sunulduğu mizahi içerikli sergi 06 Mart 2015 tarihinde saat 17.30’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde sanatseverlerle buluşuyor. Geleneksel hale getirilen bu sergiyle; Kentin güçlü mizahi geleneği ile beslenen Trabzonlu sanatçılar, sanatın farklı araçlarını kullanarak kültürel mirası ve mizah geleneğini, zeki ve özgün kurgularla hayata taşıyorlar.




Sergide; Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy, Adnan Taç, Cumhur Gazioğlu, Muammer Kotbaş, Tamer Küçük, Hakan Sümer, Bülent Sümer, Gürol Ustaömeroğlu, Barış Uzun, Orhan Zafer, Deniz Erek, Özlem Çakır, F.Uygar Kırmızıkan, Zekeriya İskefyeli’nin eserlerinden oluşan 40 karikatür, H.Fahri Gümüştekin, İdris Gençcelep, M.Turan Özdemir, M.Reşat Sümerkan, Ş.Ali İmamoğlu, Şerefettin Yetimoğlu’nun eserlerinden oluşan 10 Fotoğraf ve Hasan Fehmi Hızal’ın eserlerinden oluşan 15 heykel yer alacak. Sergi 14 Mart 2015 tarihine kadar açık kalacak.

5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta