46'LIKLAR SEYİRCİ İLE BULUŞTU...
3 Şubat 2016

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu, yeni sezonun ilk oyunu olan ‘46’lıklar’ la prömiyer yaptı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan prömiyere Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, oyuna katkı sağlayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Çaykur, İmperial hastanesi, Toyota Plaza Ayyıldız, Ts Grup, İpa Marketler Zinciri, Sezgin Turizm Otelcilik, Yusuf Rizeli Reklamcılık, Şehir Işıkları Açıkhava Reklamcılık sponsor firma temsilcileri ve çok sayıda tiyatrosever katıldı.

Yürüme merdivenlerine kadar dolan salonda, oyun öncesi derneğe, tiyatroya ve sanata verdikleri destekten ötürü sponsor olan kuruluş ve firmalara plaket takdim edildi. Genel Sanat Yönetmeni Adnan Taç, sanata destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerini sanatseverlerin önüne çıkararak ve plaket takdim ederek onore etmeyi önemsediklerini söyledi. Sayıları çok az olan sanata duyarlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin daha da artmasını arzu ettiklerini belirterek destek olanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de plaket takdim töreninde yaptığı konuşmada “Kültür ve sanat şehri olan Trabzon’un kültür ve sanatına gerekli yatırımın henüz yarısının bile yapılmadığını, başkanlığı süresince üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini söyledi.

Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu“ Ne zaman bu salona gelsem şu duvardaki yazı dikkatimi çeker” diyerek büyük önder Atatürk’ün‘Kültür, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden mana çıkarmak, uyanık davranmak, düşünmek, zekayı terbiye etmektir”. Sözünden yola çıkarak tiyatronun önemine değindi.

Bir psikoloğun yazmak istediği kitabı ile ilgili olarak, akıl sağlığını kaybetmiş insanları yakından incelemek amacıyla bir akıl hastanesinde kalması ve burada başından geçen trajikomik olayları anlatan oyunda Ali Kemal Yılmaz, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Tamer Küçük, Murat Aşar, Erkan Yüce, Şükrü Üçüncü, Kübra Genç, Canan Güney, Suat Kurt, Mahmut Mutaf ve Emre Yeşilyurt rol aldılar. Oyunun sonunda verilen kokteylde oyuncularla davetliler bir araya gelirken, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.

Murat Aşar’ın yönettiği, Adnan Taç’ın Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı, Tamer Küçük’ün yazdığı iki perdelik komedi oyunu, 13 Şubat, 9-16-30 Mart, 9-16-27 Nisan, 17 ve 27 Mayıs 2016 tarihleri arasında Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde sahnelenecektir.

ELVEDA ALFREDO OYUNU PRÖMİYER YAPTI
            Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu “Elveda Alfredo” ile
2018-2019 SANAT SEZONU OYUNUMUZ ELVEDA ALFREDO
          Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2018-2019 sanat sezonunu tir